Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prezidentský kandidát Hrušovský začal so zbieraním podpisov

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Kandidát KDH a strany Most-Híd na prezidenta Pavol Hrušovský dnes začal so zbieraním 15-tisíc podpisov na podporu svojej kandidatúry. Hrušovský bude zberať podpisy, aj keď má dostatočnú podporu od poslancov národnej rady.

"Rozhodol som sa uchádzať sa pri kandidatúre aj o občiansku podporu a dnešným dňom začínam petičnú akciu na kandidatúru mojej osoby na prezidenta," vyhlásil Hrušovský. Politické strany kandidátov navrhujú, no v konečnom dôsledku podľa Hrušovského o všetko rozhodujú občania. "Chcem ponúknuť občanom svoje 23-ročné skúsenosti z pôsobenia v politike, kde som sa snažil usilovať a dbať o to, aby ústava a zákony platili pre všetkých," dodal.

Šéfkou petičného výboru Hrušovského je vysokoškolská pedagogička Anna Neumannová. "Je to moja dlhoročná poradkyňa na otázky ekonomických a hospodárskych problémov," povedal Hrušovský. Vo výbore je aj bývalý politický väzeň Anton Srholec, rektor Vysokej školy sv. Alžbety Vladimír Krčméry, poslanec za Most-Híd Rudolf Chmel a asistent poslanca Jozefa Mikloška (KDH) Tibor Balberčák. Hrušovský očakáva, že k petičnej akcii sa pripojí aj SDKÚ-DS. 

Hrušovský ochotu kandidovať oznámil už v júni. Vtedy mal však podmienku, že ho musia podporiť okrem KDH aj strany Most-Híd a SDKÚ-DS. Predsedníctvo KDH rozhodlo, že kandidovať bude, aj keď ho nepodporí SDKÚ-DS. Most-Híd vyjadril podporu Hrušovskému hneď v júni. SDKÚ-DS informovalo, že sa vyjadrí až po novembrových regionálnych voľbách. 

SDKÚ má záujem o spoluprácu pravice, aj pri prezidentských voľbách

SDKÚ-DS má podľa podpredsedu strany Ivana Štefanca záujem na spolupráci stredopravých strán a podľa toho sa bude rozhodovať aj pri podpore prezidentského kandidáta. Ako povedal Štefanec, SDKÚ-DS sa vyjadrí v pravý čas, ale až po druhom kole regionálnych volieb, tak ako to avizovala. „Tak ako v regionálnych voľbách naša filozofia zostáva rovnaká. Máme záujem o spoluprácu stredopravých strán. Na základe toho sa budeme aj rozhodovať,“ povedal Štefanec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu