Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KDH v Trnavskom kraji nepodporí Berényiho ani Mikuša

József Berényi
József Berényi

TRNAVA - KDH pred druhým kolom volieb predsedu Trnavského samosprávneho kraja nepodporí ani jedného z dvojice kandidátov. Voliči a sympatizanti kresťanských demokratov tak dostali od strany voľnú ruku, či podporia Józsefa Berényiho (SMK, OKS), Tibora Mikuša (NEKA), alebo voliť nepôjdu.

"Krajská rada odporúča členom a sympatizantom KDH v Trnavskom kraji postupovať v druhom kole v súlade s ich svedomím a presvedčením,“ povedal jej predseda Alojz Přidal. "Máme takých múdrych voličov, že rozhodnutie nechávame na nich,“ dodal. Každý sa môže podľa neho rozhodnúť, či podporí jedného, alebo druhého kandidáta, alebo sa rozhodne do volebných miestností neprísť. Přidal sa domnieva, že pre viacerých voličov KDH sa voľby prvým kolom skončili.

V prvom kole volieb zvíťazil terajší predseda kraja Tibor Mikuš, ktorý získal 31 310 hlasov voličov, čo je 40,04 percenta odovzdaných voličských hlasov. Na druhom mieste skončil predseda SMK József Berényi, ktorému dalo hlas 14 339 voličov, čo je 18,33 percenta.

Kandidát KDH Ivan Uhliarik dostal 14 284 hlasov (18,26 %) a József Nagy zo strany Most-Híd 14 174 hlasov (18,12 %). Trnavský kraj bol rozdelený na sedem volebných obvodov, v šiestich dominoval Mikuš. Len v obvode Dunajská Streda zvíťazil Berényi. Podporu Berényimu už deklaroval Most-Híd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu