Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Voľby VÚC: Bugár odmietol rokovať s SMK

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA - Pred druhým kolom volieb do VÚC predseda strany Most-Híd Béla Bugár odmietol stretnutie s Józsefom Berényim. Rokovanie iniciovala Strana maďarskej komunity (SMK), jej predseda chcel hľadať možnosti prípadnej spolupráce pred krajskými voľbami. TASR o tom informovalo tlačové oddelenie SMK.

"Vzhľadom na to, že v krajoch, v ktorých žijú občania maďarskej národnosti, sa bude realizovať druhé kolo volieb, SMK považuje stretnutie predsedov dvoch strán za veľmi dôležité. V Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom, Banskobystrickom a Košickom kraji súdržnosť Maďarov je nevyhnutná," uvádza sa vo vyhlásení SMK.

Berényiovci ľutujú, že Bugár nevyužije túto príležitosť. "Napriek tomu rátame aj s hlasmi voličov Mosta-Híd," zdôrazňuje tlačové oddelenie SMK.

Béla Bugár, ktorý je v týchto dňoch v Bruseli, sa jednoznačne vyjadril: "Zo strany Berényiho ide o hru. Kauzy samosprávneho kraja treba riešiť na úrovni kraja. Stretnutie predsedov strán nie je nutné, je úplne zbytočné. Treba sa sústrediť na kampaň. Druhé kolo volieb sa uskutoční už koncom budúceho týždňa."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu