Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ľudia by do kresla predsedu Bratislavského samosprávneho kraja posadili Milana Ftáčnika

Milan Ftáčnik
Milan Ftáčnik (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak by sa voľby predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) konali tento víkend, ich víťazom by sa stal Milan Ftáčnik, za ktorého by hlasovalo 30,2 percenta respondentov.

Vyplýva to z prieskumu agentúry MVK pre agentúru SITA v dňoch 16. až 19. októbra. Agentúra oslovila 1 572 respondentov formou telefonického dopytovania. Na druhom mieste by podľa prieskumu skončil Rudolf Kusý (17 %), za ním Pavol Frešo (16,1 %) a Juraj Droba (12,6 %).

Zvyšní kandidáti získali podporu menej ako 10 percent. Zo všetkých opýtaných 24,9 percenta respondentov uviedlo, že sa na voľbách určite chcú zúčastniť a ďalších 9,8 percenta respondentov svoju účasť zvažovalo. Spomedzi respondentov, ktorí sa na voľbách chcú zúčastniť alebo o tom uvažujú, bolo 37,4 percenta nerozhodnutých - takých, ktorí ešte vôbec nevedia, koho budú voliť.

Milan Ftáčnik 30,2 %
Rudolf Kusý 17 %
Pavol Frešo 16,1 %
Juraj Droba 12,6 %
Daniel Krajcer 9,7 %
Ján Mrva 6,7 %
Ľubomír Huďo 2,6 %
Jozef Uhler 2,1 %
Martin Jakubec 1,5 %
ostatní kandidáti 1,5 %

S podmienkami života v Bratislavskom kraji je (skôr) spokojných 53,2 percenta opýtaných, kým (skôr) nespokojných je 14,8 percenta opýtaných. Ostatní sú spokojní alebo nespokojní „tak napoly“, resp. nevedeli na otázku odpovedať. O výsledkoch prieskumu informovalPavel Haulík.

Viac o téme: PrieskumPavol FrešoMilan FtáčnikŽupné voľbyRudolf Kusý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu