Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V nemocnici môžu voliť iba tí pacienti, ktorí bývajú v blízkom okolí

BRATISLAVA - Pacienti hospitalizovaní v nemocniciach majú značne limitovanú šancu zúčastniť sa na sobotňajších (9. 11.) voľbách do VÚC. Existuje síce možnosť voliť prostredníctvom prenosných volebných schránok, no tú môžu využiť iba pacienti, ktorí majú voliť vo volebnom okrsku, na území ktorého sídli aj nemocnica.

"Členovia okrskovej volebnej komisie totiž nemôžu s prenosnou volebnou schránkou prekročiť hranice svojho volebného okrsku," vysvetlil predseda Ústrednej volebnej komisie (ÚVK) Štefan Škrabák. V praxi to znamená, že ak je napríklad občan s trvalým pobytom v bratislavskej Devínskej Novej Vsi hospitalizovaný na bratislavských Kramároch, požiadať o prenosnú volebnú schránku nemôže.

Tú môže využiť iba ten, kto má trvalé bydlisko v mestskej časti Bratislava-Nové Mesto a to jedine na uliciach, ktoré patria do volebného okrsku č. 27, kam je zaradená aj Limbová ulica, na ktorej sídli nemocnica na Kramároch.

Volič môže v sobotňajších voľbách do VÚC hlasovať iba v mieste svojho trvalého bydliska, vybaviť si voličský preukaz v týchto voľbách nie je možné.

Voľby sa uskutočnia v sobotu od 07.00 h do 22.00 h. Zriadených bude celkom 90 volebných obvodov a 5932 okrskov. Priebežné neoficiálne výsledky volieb by sa mali objaviť na portáli www.volbysr.sk a na internetovej stránke ŠÚ SR v sobotu 9. novembra po 22.00 hodine. Oficiálne výsledky za samosprávny kraj by mala zverejniť príslušná krajská volebná komisia a za Slovenskú republiku ÚVK.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu