Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pollák apeluje na kandidátov, aby nezneužívali chudobu Rómov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Splnomocnenec vlády pre rómske komunity Peter Pollák apeluje na kandidátov na poslancov do zastupiteľstiev samosprávnych krajov, aby nezneužívali chudobu voličov v rómskych komunitách, ich slabé právne vedomie, a aby nenabádali Rómov na predaj svojho hlasu.

"Žiadny región si nezaslúži, aby sa kandidát na volenú funkciu dostal podlým spôsobom. Nezaslúžia si to ani samotní Rómovia, ale ani majorita, ktorá v regióne žije," uvádza sa v stanovisku splnomocnenca k sobotňajším voľbám.

Pollákov úrad tvrdí, že bude monitorovať voľby do vyšších územných celkov. "Pri akomkoľvek náznaku nekalého ovplyvňovania rómskych voličov bude úzko spolupracovať s Policajným zborom SR," vyhlásil Pollák. Zároveň pripomína, že regionálne voľby rozhodujú o ekonomickom a územnom rozvoji regiónov.

"Rozhodujú aj o tom, aká bude budúcnosti Rómov, ich rodín a komunít žijúcich v jednotlivých územných celkoch. Zvolení zástupcovia do orgánov krajov budú v najbližších štyroch rokoch rozhodovať o tom, či budú riadne zabezpečené stredné školy alebo aká úroveň zdravotníckych služieb bude v miestnych nemocniciach," dodal Pollák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu