Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hlina nepodporí Frešovu kandidatúru na župana

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina nepodporí v regionálnych voľbách na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Pavla Freša. Ako povedal Hlina, keď avizoval možnú podporu Frešovi, mal podmienku.

Hlina odmietol podporiť Freša, keď v župných voľbách za SDKÚ-DS bude kandidovať Ivo Nesrovnal. „Nemôžem podporiť niekoho, kde je človek, ktorý nectí základnú zásadu demokratov,“ povedal Hlina, ktorý vyčíta Nesrovnalovi údajný výrok z mestského zastupiteľstva pri prenájme bratislavskej tržnice, ktorý prebehol bez verejnej súťaže.

„Povedal, že súťaž netreba, lebo sú elitou. To si mysleli aj komunisti a fašisti. Toto elitárčenie pravicu zabije,“ vyhlásil Hlina. Hlina sa však voliť chystá, ale v predvolebnej kampani vystupovať nebude. „Budem tak konštruktívny, že nebudem vystupovať ani negatívne,“ dodal.

Hlina v júli oznámil, že nebude kandidovať na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja a podporí kandidáta Pavla Freša (SDKÚ-DS), mal však jednu podmienku. "Pán Frešo si urobí poriadok na svojej kandidátke poslancov a do volieb do Bratislavského samosprávneho kraja za poslanca nebude kandidovať doterajší podpredseda kraja a poslanec pán Ivo Nesrovnal," uviedol vtedy Hlina.

Voľby do vyšších územných celkov, v ktorých občania rozhodnú o predsedoch a poslancoch kraja na ďalšie štvorročné obdobie, sa uskutočnia 9. novembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu