Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vyšetrovatelia zatkli možného páchateľa útoku v Bostone: Odhalili ho zábery z kamier!

Po explóziách na Bostonskom maratóne ostali traja mŕtvi Zobraziť galériu (2)
Po explóziách na Bostonskom maratóne ostali traja mŕtvi (Zdroj: SITA)

BOSTON - Vyšetrovatelia bombových útokov na Bostonský maratón sú presvedčení, že sa im na základe záznamu z bezpečnostnej kamery podarilo identifikovať muža zodpovedného za útok. Videozáznam podľa staníc CNN a denníka Boston Globe zachytáva muža, ktorý krátko pred explóziou odkladá na ulici tašku a odchádza.

CNN onedlho s odvolaním sa na nemenované zdroje oznámila, že došlo k zatknutiu jednej osoby. Pri explóziách v cieľovej rovinke Bostonského maratónu prišli v pondelok o život traja ľudia a vyše 180 utrpelo zranenia. Americké úrady doteraz nemajú žiadne dôkazy o tom, že by za útokmi stála nejaká zahraničná teroristická skupina.

Okrem osemročného chlapca zomrela 29-ročná Američanka a čínska študentka bostonskej univerzity. Doterajšie vyšetrovanie ukázalo, že výbušniny boli zhotovené z tlakových hrncov, klincov a kovových guľôčok. Americká polícia rozbehla veľké pátranie s viac ako 1000 vyšetrovateľmi z 30 amerických štátov. Doteraz verejnosť poskytla približne 2000 informácií.

Americký prezident Barack Obama sa vo štvrtok zúčastní v Bostone na bohoslužbách za obete. Vlajky na verejných budovách v USA budú až do sobotňajšieho večera zvesené na pol žrde.

Podľa medializovaných infromácii by mohlo ísť o tohto muža
Zobraziť galériu (2)
Podľa medializovaných infromácii by mohlo ísť o tohto muža  (Zdroj: Fox 5 Atlanta, 7 news, daily mail)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu