Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FBI poprela správy o zadržaní útočníka z Bostonu: Neprišlo k žiadnym zatknutiam

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BOSTON - Americká polícia poprela medializované správy, podľa ktorých už v súvislosti s útokom na bostonskom maratóne zatkla podozrivého páchateľa. O tom, že policajti ako aj agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) dolapili zatiaľ neidentifikovaného muža, ako prvá informovala spravodajská stanica CNN.

"Neprišlo k žiadnym zatknutiam," uviedla FBI. Jej zástupcovia by mali o detailoch nových zistení informovať na tlačovej konferencii naplánovanej na 22.00 SEČ.

Úrady však už pravdepodobne poznajú identitu možného páchateľa. Podozrivého sa im údajne podarilo identifikovať pomocou záberov z kamier z nákupného centra a záznamov televízii. Podľa amerických médií majú úrady podobizeň pravdepodobného páchateľa, ktorý má na chrbte čierny vak.

K bombovým útokom na maratóne v Bostone sa zatiaľ nikto neprihlásil a polícia pri vyšetrovaní sleduje viacero stôp, nikoho však zatiaľ nezadržala. Vyšetrovatelia našli na mieste výbuchov viacero dôkazov vrátane častí čiernych plastových tašiek, v ktorých boli umiestnené tlakové hrnce s náložami. Našli sa aj kúsky tlakových hrncov a použité klince. Počet zranených stúpol na vyše 180, pričom 17 ľudí je v kritickom stave. Zväz bostonských policajtov a hasičov ponúkol odmenu 50 000 dolárov za informácie, ktoré povedú k dolapeniu páchateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu