BRATISLAVA - Gurmánsky portál Taste Atlas pravidelne zverejňuje rebríčky hodnotiace najrôznejšie pokrmy z celého sveta. Pred časom sa bližšie pozrel na šaláty. Určite poteší, že sa do neho dostala aj jedna slovenská gastronomická legenda.
Známy portál Taste Atlas zverejnil rebríček sto najlepších šalátov sveta. Sú v nich zastúpené takmer všetky kontinenty a desiatky štátov. Nechýbajú klasiky ako cézar šalát, grécky šalát či cobb šalát. Poradie v rebríčku sa neustále mení v závislosti od hlasovania užívateľov.
Lichotivý je fakt, že sa do neho, konkrétne momentálne na 75. miesto, dostala naša treska. Ide o legendu, ktorá sa predáva v obchodoch aj bufetoch, kde si ju kupujú tí, ktorí potrebujú rýchlo zasýtiť. Jej história sa začala písať v 40. rokoch minulého storočia v Bratislave.
Gastronomický web o nej píše: "Treska je tradičný slovenský šalát vyrobený z tresky, majonézy, cibule, mrkvy, octu, horčice a korenia. Treba ju skladovať v chladničke, ideálne najmenej 24 hodín pred samotnou konzuáciou. Zvyčajne sa podáva s rohlíkmi." Od recenzentov si treska v priemere vyslúžila štyri hviezdičky z piatich.
{{ poll.title }}
{{ poll.title }}
{{ poll.thanks }}
{{ poll.title }}
{{ profiles[profileEvalueated.index].name }}
Zhoda: {{ profileEvalueated.weightPercentage }}%