Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Predavačka triedila oblečenie v bazári: Nechcela veriť tomu, čo našla zabalené vo svetri

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOORE - Nová pracovníčka charitatívneho obchodu v americkej Oklahome našla niečo, o čom sa mnohým ani len nesníva. V starých svetroch bolo zabalených ako štyridsaťtisíc amerických dolárov. Zamestnankyňa prezradila, že peniaze si nemôže nechať iba pre seba a stratenú hotovosť nahlásila.

Andrea Lessingová bola vzadu v sklade, kde triedila darované oblečenie. Dávala pozor na to, aby jednotlivé kusy neboli roztrhané či špinavé. Pri prezeraní dvoch starých svetrov v nich objavila ukryté stohy stodolárových bankoviek, dokopy išlo o neuveriteľných 42 000 dolárov (35 000 eur). Dievčina si spočiatku myslela, že ide o falošné bankovky. Veľmi rýchlo sa ale presvedčila o opaku. Pri tejto príležitosti si hneď spomenula na svoju šesťročnú dcérku. "Jej júlové narodeniny sa blížia, takže jej vlastne môžem urobiť úžasnú narodeninovú oslavu," povedala Lessingová. Neskôr ale prezradila, že verí v karmu a nedokáže si predstaviť, že by si peniaze nechala pre seba. Stratenú hotovosť preto nahlásila. 

Pracovníkom bazáru sa podarilo vypátrať majiteľa svetrov vďaka identifikovateľnej dokumentácii, ktorá bola priložená k peniazom. Majitelia, ktorí pri darovaní oblečenia zabudli na peniaze, dali Andrei ako gesto vďaky tisíc dolárov (850 eur), čo ju úprimne dojalo. "Hovorila som s ňou a je stále v šoku a ohromená ich veľkorysosťou," uviedla Lacey Lettová, riaditeľka komunikácie spoločnosti Goodwill Industries, ktorá obchod prevádzkuje. 

FOTO Po tomto pobežíte upratať si garáž: Muž objavil medzi starými vecami hotový poklad!

Údajne to nie je len najväčší nález hotovosti v histórii Oklahoma Goodwill, ale patrí medzi najväčšie nálezy na medzinárodnej úrovni Goodwillu. "Rozhodla som sa správne, neľutujem, že som peniaze vrátila," skonštatovala Lessingová.

Viac o téme: ObjavBazár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu