Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Dubnická zbrojovka požičala bezplatne kontajner pre novomestskú nemocnicu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DUBNICA NAD VÁHOM – Zbrojárska spoločnosť MSM Group z Dubnice nad Váhom požičia nemocnici v Novom Meste nad Váhom kontajner, ktorý bude slúžiť ako odberové miesto na testovanie priamo pred nemocnicou. Nemocnica tak zvládne vyšetriť väčšie množstvo pacientov s podozrením na ochorenie COVID-19.

Podľa riaditeľa Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Novom Meste nad Váhom Miroslava Šorfa nemocnica na základe príkazu ministra zdravotníctva funguje v režime hospodárskej mobilizácie a je prvou nemocnicou na Slovensku, ktorá slúži výhradne pre pacientov s ochorením COVID-19.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

„Uvedomujeme si, že najmä testovaním je možné prerušiť cesty šírenia koronavírusu. Pred nemocnicou máme už dlhší čas mobilnú odberovú jednotku, no aktuálne prišla potreba ďalšieho kontajneru pre našich pracovníkov. V dnešnej dobe sa takéto veci ťažko vybavujú, a preto som milo prekvapený promptnou reakciou spoločnosti MSM Group. Tá nám sponzorsky doručila mobilnú jednotku s možnosťou udržania vhodných klimatických podmienok pre testovanie našich obyvateľov,“ uviedol Šorf. 

Viac o téme: KontajnerNemocnicaPožičanieKoronavírusNové mesto nad VáhomDubnica nad VáhomCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu