Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slováci si môžu vydražiť vzácnu brošňu, ktorú nosí aj prezidentka: FOTO Peniaze pôjdu na dobrú vec

Projekt Ženy ženám Zobraziť galériu (3)
Projekt Ženy ženám (Zdroj: Jana Liška)

BRATISLAVA - Už len do soboty si môžete vydražiť brošňu, ktorú nosí aj prezidentka Zuzana Čaputová. Na webe aukcie.LudiaLudom.sk je v ponuke 10 brošní z limitovanej edície uznávanej slovenskej sochárky Jany Brisudovej. Tá brošne venovala projektu "Ženy ženám" a financie získané v internetovej dražbe pôjdu desiatim ženám, ktoré sa kvôli koronavírusu ocitli v náročnej životnej situácii.

Budúcich majiteľov brošní tak okrem vzácneho úlovku môže tešiť jednak fakt, že získal unikátny šperk, ktorý zrejme porastie na cene, ale hlavne, že pomohol desiatim ťažkým osudom matiek a starých matiek, ktoré sa starajú o svoje deti a majú neľahkú situáciu, ktorá sa kvôli pandémii ešte zhoršila.

Túto brošňu nosí aj prezidentka
Zobraziť galériu (3)
Túto brošňu nosí aj prezidentka  (Zdroj: Jana Liška)

Internetovú dražbu podporili aj známe Slovenky. „Príbehy žien zasiahnutých koronakrízou chytili za srdce aj známe ženské osobnosti, ktoré sa stali ambasádorkami projektu,“ uvádza sochárka Jana Brisudová. Do projektu sa zapojili olympioničky Danka Barteková a Nasťa Kuzminová, moderátorky Anetka Parišková, Veronika Cifrová Ostrihoňová a Soňa Müllerová, speváčky Mária Čírová, Adriana Kučerová, Silvia Šarköziová, herečka Monika Hilmerová, ale aj režisérka filmu Únos Mariana Čengel-Solčanská.

Galéria: Internetovú dražbu podporili známe Slovenky

„Sme veľmi radi, že týchto 10 výnimočných verejne známych žien ukázalo, že majú srdce na správnom mieste a chcú aj v tomto ťažkom čase pomôcť a vyjadriť myšlienky vzájomnej spolupatričnosti. Vydražené čiastky z jednotlivých brošní poputujú v plnej výške žene, matke alebo babičke, ktorá potrebuje pomoc,“ uviedol Roland Kyška, riaditeľ neziskovej organizácie Ľudia Ľuďom.

Zľava Jana Brisudová, Romana Strapáková a Helena Tomková
Zobraziť galériu (3)
Zľava Jana Brisudová, Romana Strapáková a Helena Tomková  (Zdroj: Jana Liška)

Slovenská umelkyňa Jana Brisudová vytvorila umelecké dielo s názvom "NÁDEJ" a na jeho základe vznikla limitovaná edícia strieborných brošní. „Veríme, že práve teraz v predvianočnom čase budeme k sebe ľudskejší, všímavejší. Predpokladáme, že ten, kto si brošňu vydraží, má na jednej strane záujem a snahu pomôcť a na druhej záujem získať pre seba alebo pre svoju milovanú osobu vzácny šperk, ktorý bude pripomínať túto dobu. Je to umelecké dielo, ktorého hodnota je znásobená použitím striebra, ako aj tým, že je to limitovaná edícia. Bude určite ozdobou každej ženy a vzácnou pamiatkou na tento čas,“ uviedla koordinátorka projektu Ženy ženám Helena Tomková.

„Ak by záujemcovia o dražbu chceli brošňu, ako aj fotografie ambasádoriek vidieť, môžu tak učiniť do konca mesiaca novembra,“ dodala Romana Strapáková z Ľudia Ľuďom. Brošňu spolu s portrétmi známych žien vystaví Viktoria’s Gallery v priestoroch na Dvořákovom nábreží 8 v Bratislave.

Viac o téme: AukciaJana BrisudováBrošneŽeny ženám
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu