Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pamätáte si na Annamáriu, ktorej balerínkový beh dojal celé Slovensko? Dievčatko vyrástlo a... žasnete!

Annamária Horváthová Zobraziť galériu (3)
Annamária Horváthová (Zdroj: TASR – František Iván)

BRATISLAVA - Všetko sa začalo tým, že internetom v roku 2018 kolovala fotografia dievčatka, ktoré dokázalo zvíťaziť v bežeckej súťaži. A to aj napriek tomu, že na nohách malo nevyhovujúcu obuv. Vtedy 11-ročná Annamária Horváthová jednoducho dojala celé Slovensko. Ako sa športovkyni v balerínkach darí dnes?

Annamária porazila súperky v Behu pre zdravie v Moldave nad Bodvou v balerínkach a obdiv internetu na seba nenechal dlho čakať. Okrem toho sa však rozpútala búrlivá diskusia o športových podmienkach pre deti.

Prečítajte si aj: Annamária z víťazného balerínkového behu, ktorý dojal celé Slovensko: VIDEO Prekvapenie od Kisku

Mladý talent neskôr našťastie podporil sponzor, ktorý jej zabezpečil vhodnú obuv. Dievčatko sa stalo súčasťou atletického oddielu. Napokon sa stretlo aj s vtedajším prezidentom Slovenskej republiky Andrejom Kiskom. Hlava štátu mu osobne zapriala, aby sa mu darilo v škole aj v živote. Dostalo aj batoh plný športových pomôcok. 

Fotografia, ktorá dojala Slovensko.
Zobraziť galériu (3)
Fotografia, ktorá dojala Slovensko.  (Zdroj: Facebook/Centrum voľného času CVrČek)

A ako sa má Annamária dnes? Vyrástla. No na beh nezanevrela. Dokonca stále žne úspechy! Dôkazom je správa, ktorú zverejnil Athletic Legion Club - Moldava nad Bodvou, v ktorom pôsobí.

Annamária na beh nezanevrela.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook-Athletic Legion Club - Moldava Nad Bodvou)

 Z nedeľných halových majstrovstiev Slovenska starších žiačok si totiž niekdajšia bežkyňa v balerínkach odniesla titul vicemajsterky Slovenska na 2000 metrov.

Svoj osobný rekord zlepšila o 13 sekúnd. Tentokrát úspech vybojovala v poriadnych teniskách a po vytrvalom tréningu. Nuž, o športovkyni z východného Slovenska budeme určite ešte počuť.

Viac o téme: BehúspechAnnamária Horváthová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu