Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Neuveriteľný príbeh z Česka: Novorodeniatku išlo o život, zachránil ho pes z útulku!

(Zdroj: Facebook/Psí útulek Dětmarovice)

DĚTMAROVICE - Život prináša rôzne situácie. Príbeh zo susednej Českej republiky je však dôkazom toho, že dobré skutky nezostanú bez odmeny. Keď si rodinka z obce Dětmarovice (okres Karviná) vzala k sebe psíka z útulku, nemohla tušiť, že práve on zachráni život ich bábätka...

Všetko sa odohralo na konci roku 2018. Mamička a majiteľka psíka sa však o príbeh rozhodla podeliť až po čase. Jej slová zverejnil na svojej facebookovej stránke útulok, z ktorého si rodina vzala domov štvornohého miláčika. "Dlho som o tom, čo sa nám stalo, nikomu nepovedala, dodnes mi behá mráz po chrbte a mám slzy v očiach," začala svoje rozprávanie nemenovaná žena.

Zobudilo ju kňučanie

Ako opísala, dievčatko malo zdravotné problémy už v pôrodnici. Nešlo o nič príjemné, často sa dusilo vlastnými zvratkami. Bolo teda pod drobnohľadom. Psík, ktorého nazvali Nero, navyše tiež maličkú strážil ako oko v hlave. A práve vďaka jeho pozornosti má dnes dieťatko 13 mesiacov.

"V noci, keď mala dcéra len sedem dní a spala vedľa našej postele vo svojej postieľke, ma prebudilo kňučanie a šialené otrasy postieľky. V polospánku som odohnala Nera, aby ju nechal...," popísala Češka. Až potom zistila, prečo bol pes taký nervózny.

Neuveriteľný príbeh z Česka:
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook/Psí útulek Dětmarovice)

Pohľad, ktorý sa jej naskytol, by nechcel zažiť žiaden rodič. Bábätko bolo celé modré až fialové, dusilo sa. "Vzala som ju do náruče bruškom nadol, z pusinky jej vytiekli sliny a zase sa nadýchla," vysvetlila mamička, ktorá dodala, že Nerovi bude navždy vďačná.

Viac o téme: PesDieťaútulokZáchrana života
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu