Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dievčina (24) sa vyliečila z rakoviny a po viac ako 20 rokoch si splnila úžasné predsavzatie

Montana berie svoju prácu ako poslanie Zobraziť galériu (4)
Montana berie svoju prácu ako poslanie (Zdroj: Youtube/ABC News)

ATLANTA - Montane Brownovej toho osud nadelil až príliš. Vo svojom krátkom živote už dvakrát prekonala rakovinu. Tvrdí, že nielen jej, ale aj jej rodičom láska a ústretovosť personálu nemocnice pomohli prekonávať všetku tú bolesť, ktorú spoločne prežívali. Preto bolo jej snom stať sa detskou sestrou na onkológii a vyšlo jej to. Teraz chce svoju lásku venovať deťom s podobným osudom.

Montana mala iba dva roky, keď jej lekári diagnostikovali rabdomyosarkóm. Z vtedajšieho pobytu v nemocnici si nič nepamätá a z jej liečby chemoterapiou má iba zopár fotografií. Vyliečila sa, lenže rakovina sa vrátila späť, keď mala pätnásť. Nádejnej gymnastke a roztlieskavačke sa tak navždy rozplynul sen o športovej kariére a znovu musela podstúpiť liečbu. Mladá žena tvrdí, že všetko prekonala aj vďaka úžasnému personálu, a preto sa rozhodla stať sa detskou sestričkou na onkológii. Tento sen sa jej splnil a je nadšená z toho, že môže pomáhať deťom, ktoré zápasia s tou istou diagnózou, ako kedysi ona.

Dievčina (24) sa vyliečila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/ABC News)

Dievčina (24) sa vyliečila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/ABC News)

"Mám s tou chorobou skúsenosti. Viem, aké je dôležité mať v týchto chvíľach okolo seba láskavých a dobrosrdečných ľudí. A tiež viem, čo tie deti prežívajú a môžem im v mnohom pomôcť," hovorí bývalá pacientka. roky. Na svoju prvú liečbu spomienky nemá, tú druhú si už ale pamätá veľmi dobre. Financovala ju štipendiom, ktoré jej udelili na strednej škole. Milý a pozitívny prístup všetkých zdravotníkov v nemocnici ju nakopol k tomu, aby išla študovať na zdravotnú školu. Nedávno nastúpila ako detská sestra v  Cancer Center AFLAC v Atlante. Dúfa, že bude zdrojom nádeje a inšpirácie pre všetkých malých pacientov.

Dievčina (24) sa vyliečila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/ABC News)

"Úplne im rozumiem, toto je to pravé miesto pre mňa," dodala dvadsaťštyriročná Montana. Vraj si už iba želá, aby sa mohla naplno venovať práci a nikdy nemusela dverami nemocnice prechádzať ako pacientka, ale iba ako zamestnankyňa.

Viac o téme: RakovinaZdravotná sestraAtlanta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu