Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ženu (37) opustil manžel pár dní po mŕtvici: Hľadala pomoc na Facebooku, našla, čo nečakala

Dvojica je spolu šťastná Zobraziť galériu (4)
Dvojica je spolu šťastná (Zdroj: Facebook)

HALIFAX - Kanaďanku Rionu Kellyovú opustil manžel po mozgovej príhode. Matka štyroch detí zostala od pása dolu ochrnutá a myslela si, že v živote ju už nič pekné nestretne. Ale zamiloval sa do nej jej osobný tréner, vďaka ktorému sa žene opäť darí a pomaly začína chodiť.

Rionin manžel požiadal po štrnástich rokoch manželstva o rozvod, a to práve vo chvíli, keď najviac potrebovala jeho podporu. "Naše manželstvo nebolo veľmi šťastné, ale nikdy som sa nechcela rozvádzať. Cítila som zodpovednosť za naše štyri deti," spomína Kanaďankana svoj bývalý vzťah. Takú istú zodpovednosť očakávala od exmanžela po tom, ako utrpela mŕtvicu. Ale nestalo. Richard ju opustil v čase, keď bola na nemocničnom lôžku. 

Atraktívna žena zostala v marci 2015 paralyzovaná od pása dolu. Lekári jej povedali, že už zrejme nikdy nebude chodiť. Počas hospitalizácie teda musela pomaly spracovávať nielen katastrofické predpovede, ale zmieriť sa aj so stratou partnera. "Zrazu som na všetko zostala sama. Myslela som, že všetko pekné mám už za sebou. Ale myslela som na svoje deti a na to, ako veľmi potrebujú mamu," hovorí Riona.

Ženu (37) opustil manžel
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Nakoniec ju zachránilo to, že sa nezmierila s tvrdením lekárov a odmietla si pripustiť myšlienku, že sa nikdy nepostaví na nohy. Veľmi jej pomohli aj ostatní pacienti na oddelení, ktorých postretol podobný osud. Šesť týždňov sa nemohla ani pohnúť. Keď sa vybrala na vozíku na prvú prechádzku v okolí nemocnice, mala vraj pocit, že sa každý na ňu pozerá a ľutuje ju. A to sa jej nepáčilo. Keď sa cítila trochu lepšie, začala cvičiť. Chodila na fyzioterapiu, na chodítku neúnavne za sebou ťahala nohy a keď po štyroch mesiacoch opúšťala nemocnicu, dokázala urobiť šestnásť krokov.

Kellyová vo svojom odhodlaní odmietala poľaviť, a tak cez Facebook hľadala trénera, ktorý by bol ochotný jej pomôcť. Vtedy sa dostala do kontaktu s Keithom Masonom. "Neverila som vlastným ušiam, keď ma po jednom z tréningov pozval na kávu. Taký krásny chlapík a bývalý hráč rugby prejavil záujem o mňa - matku štyroch detí na vozíku," rozplýva sa Riona. Neúnavne trénovala a na vozíku sa jej dokonca podarilo zvládnuť dva maratóny. 

Ženu (37) opustil manžel
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Pár už žije v spoločnej domácnosti, pričom k štyrom deťom ešte pribudla Keithova dcéra z predchádzajúceho vzťahu. Riona sa veľmi dobre zotavuje a vozík v súčasnosti používa už iba na dlhé vzdialenosti. Doma sa pohybuje za pomoci bariel. 

Ženu (37) opustil manžel
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

"S mojím bývalým manželom som nežila šťastne. Moja choroba ma vlastne posunula ďalej. "Vďaka nej som stretla lásku svojho života, moje deti sú spokojné a ja sa uzdravujem. Nikdy sa netreba vzdávať," zakončuje spokojne svoje rozprávanie. 

Viac o téme: OchrnutieOsobný trénerMŕtvica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu