Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zabudnite na čakanie v radoch: Toto všetko už vybavíte z domu cez internet!

S internetom ide všetko efektívnejšie a rýchlejšie Advertoriál Zobraziť galériu (3)
S internetom ide všetko efektívnejšie a rýchlejšie

BRATISLAVA - Čakanie v obchode, banke, na úrade či na pošte... To bola dlhé roky realita všedných dní. Hoci sme sa týchto nepríjemných povinností ešte celkom nezbavili, internet dokázal mnohé zmeniť a zjednodušiť. Vybrali sme preto niekoľko vecí, ktoré dokážeme bez problémov vybaviť z domu a ušetriť tak čas i vlastné nervy. Či už ide o objednávku chutnej večere, alebo platenie faktúr online.

Bankové operácie

Pamätáte si ešte časy, keď ste v banke stáli v rade len preto, aby ste vykonali prevod na niečí účet? Na to sme vďaka internet bankingu už takmer zabudli. Každá banka dnes už ponúka možnosť práce s účtom cez internet. Môžete si skontrolovať jeho stav, prevádzať peniaze na sporiaci účet, posielať prevody či v najhoršom prípade zablokovať ukradnutú bankomatovú kartu.

Zmeny v dodávkach elektriny či plynu

Chcete si zmeniť výšku záloh za elektrinu/plyn alebo posunúť termín splatnosti? Vďaka ZSE online účtu to zvládnete priamo od vášho pracovného stola. Zároveň môžete pohodlne zaplatiť faktúru bez toho, aby ste museli chodiť na pobočku, do banky či na poštu. Okrem toho si viete skontrolovať platby za posledné roky a ušetriť na základe analýzy vašej spotreby elektrickej energie. Rovnako si dokážete objednať aj nové služby. Online a z domu tak vybavíte všetko, za čím ste v minulosti museli cestovať.

ZSE Online účet

Lístky na podujatia

Plánujete dnes koncert, športové podujatie či kino, ale nestíhate ísť kúpiť lístky? Ak si ich zaobstaráte dopredu cez internet, už sa nemusíte obávať, že nestihnete začiatok udalosti, alebo sa nebodaj nedostanete dnu. Kúpenú vstupenku si jednoducho môžete doma vytlačiť, prípadne ju ukázať stiahnutú v telefóne.

Dovolenka snov

V minulosti sme si dovolenky vyberali z katalógov a potom sedeli dlhý čas v cestovných kanceláriách, kým bolo všetko potvrdené. Vďaka internetu môžeme s ľahkosťou prejsť ponuky mnohých cestoviek, priamo cez ich stránky si rezervovať pobyt, zaplatiť ho a ešte napríklad aj skontrolovať hodnotenia objednaného hotela či apartmánu.

Termín u lekára

Čakáreň u lekára je miesto, kde sa premárni množstvo voľného času. Nehovoriac o tom, že vyčkávanie na vyšetrenie alebo dokonca len na šancu objednať sa je mimoriadne frustrujúce. Viacerí lekári, polikliniky aj nemocnice vrátane Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave našťastie začali využívať systémy, vďaka ktorým sa môžete objednať online. Netreba nikam chodiť ani telefonovať, stačí len pár klikov na klávesnici. Termín získate dopredu a ušetríte tak drahocenný čas, ako aj nervy.

 

Zabudnite na čakanie v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: pixabay.com)

Nákupy

Od základných potravín cez oblečenie, elektroniku po takmer čokoľvek, na čo si pomyslíte. Nakupovanie cez internet sa dnes stalo štandardom. Výhodou je, že si tovar nájdete doslova pred dverami domácnosti. Navyše, ak nie ste s produktom spokojní, máte nárok ho do 14 dní od prevzatia vrátiť bez udania dôvodu. To sa vám v kamennom obchode tak ľahko nemusí podariť.

Donášky jedla

Objednávanie pizze či iných dobrôt cez telefón bolo obľúbeným spôsobom, ako ušetriť čas. Linky však boli z času na čas obsadené, nehovoriac o iných nevýhodách telefonickej komunikácie, ako prepočuté želania či chyby v adresách doručenia. Využívanie internetu a rôznych mobilných aplikácií tento problém v podstate vyriešilo. Stačí pár klikov, vybrať si želané menu a vypísať údaje, a o chvíľu vám kuriér zvoní pri dverách.

Zabudnite na čakanie v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: pixabay.com)

Zábava

Vybrať si čokoľvek z ponuky kníh, hudby či filmov je na internete jednoduchšie ako v kamennom obchode. Dokážete sa ľahko preklikať k odporúčaniam, hodnoteniam a navyše do tabletu, smartfónu či čítačky si tieto veci môžete stiahnuť takmer kdekoľvek. Napríklad aj na dovolenke na pláži, ak ste práve dočítali všetky prinesené knižky.

Cestovné lístky

Stres pred cestovaním na sviatky domov sa s rozvojom internetu rozhodne zmenšil. Lístky na vlak či autobus si môžete kúpiť na stránkach prepravcov. Namiesto státia v radoch na staniciach si tak pohodlne doma vyberiete svoje miesto, triedu, a ak sa s kúpou poponáhľate, často aj ušetríte. To isté platí aj o letenkách, kde nám internet umožnil hľadať špeciálne akciové ceny.

Článok sme vám priniesli v spolupráci so spoločnosťou ZSE.  

Viac o téme: Internet ZSE
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu