Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Plejboj obklopený luxusom radikálne zmenil svoj život: Stal sa z neho pokorný pustovník na FOTO

Mazzi teraz žije ako pustovník a venuje sa charite Zobraziť galériu (4)
Mazzi teraz žije ako pustovník a venuje sa charite (Zdroj: Facebook)

VILCABAMBA - Kedysi bohatý plejboj, ktorý sa utápal v luxuse, vymenil svoj život za pokornú existenciu v starej dodávke. Čo ho viedlo k tejto radikálnej zmene? Hororová autonehoda, ktorá ho takmer pripravila o život. Odvtedy zmenil uvažovanie, rozdal svoj majetok a začal si vážiť veci, na ktorých skutočne záleží.

Mazzi Dumato pochádza zo Sýrie, no žil v Dubaji a Brazílii. Zbohatol vďaka marketingu a obchodu s nehnuteľnostami. Spomína, ako si užíval život plnými dúškami, chodil na drahé dovolenky a stretával sa s krásnymi ženami. Pred pár rokmi takmer zahynul, keď havaroval na svojom Ferrai. Zaspal za volantom a skončil pod veľkým nákladiakom. Akoby zázrakom prežil, no vzápätí bol zadržaný políciou.

Keď prišiel na policajnú stanicu, stretol tam otca svojho bývalého spolužiaka a zároveň dobrého kamaráta zo strednej školy. Zabezpečil, aby mladík dostal matrac a vankúš. Práve vtedy si uvedomil, že to je to, čo v danom okamihu má a že je presne ako ostatní ľudia. "Už som viac nebol ten veľký Mazzi ako predtým. Bolo to neskutočné zistenie." 

Plejboj obklopený luxusom radikálne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Dumato odvtedy zmenil svoj život o 180 stupňov. Zoznámil sa so ženou, ktorej životný príbeh ho veľmi zaujal. Po tom, ako sa vyliečila z leukémie, odišla do Afriky robiť dobrovoľníčku. Dvojica začala spolu randiť a krátko nato aj bývať. Milena sa pre Mazziho stala obrovskou inšpiráciou. Vďaka nej si uvedomil, že chce pomáhať ľuďom a venovať sa filantropii. Prakticky všetok svoj majetok rozdal na charitu. 

Plejboj obklopený luxusom radikálne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Potom ale opäť zasiahol osud, keď lekári diagnostikovali Milene rakovinu prsníka. To Dumata primälo, aby vybudoval prevenčné centrá, liečebne a podobné zariadenia, ktoré budú ľuďom v núdzi poskytovať potrebnú pomoc. Sám žije vo veľmi skromných podmienkach; prespáva buď vo svojej dodávke alebo obchode, ktorý vlastní. 

Plejboj obklopený luxusom radikálne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

"Keď som odišiel z Dubaja, mal som na účte asi tri milióny. Teraz nemám takmer nič, všetko som rozdal. A predsa som šťastnejší než kedykoľvek predtým," poznamenal dvadsaťosemročný filantrop. 

Viac o téme: CharitaFilantropMazzi dumato
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu