Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dievčina (22) na FOTO vstala z mŕtvych: Tesne pred odpojením od prístroja sa stal zázrak

Lekári najprv verili, že mozog dievčiny je mŕtvy. Zobraziť galériu (3)
Lekári najprv verili, že mozog dievčiny je mŕtvy. (Zdroj: Profimedia)

BANGOR – Lekári o nej hovoria ako o chodiacom zázraku. V júli 2016 priviezli Sam Hemmingovú do nemocnice po strašnej havárii. Dievčina utrpela ťažké poranenia hlavy a po náročnej operácii ležala niekoľko dní v umelej kóme. Lekári jej však nedávali takmer žiadnu šancu a chceli ju odpojiť od prístrojov. Vtedy sa však stalo niečo, čo ľudí núti veriť na veci medzi nebom a zemou.

Lekári chceli dievčinu v kritickom stave odpojiť od prístrojov. Neverili, že by sa ešte niekedy prebrala a nedávali jej žiadnu šancu na uzdravenie. Rodinu preto pripravili na to, že ju budú musieť odpojiť od prístroja na podporu života. Okolo lôžka dievčiny sa zhromaždila celá rodina kvôli poslednej rozlúčke. Tesne predtým, ako to však urobili, pohla dievčina prstom na nohe, keď sa jej náhodou dotkol niekto z personálu vankúšom s ľadom.

Drsný životný príbeh Eriky (25): Zhoreli jej dve deti, ďalšia rana prišla po prebudení z kómy

Pre všetkých to bol signál, že dievčina chce bojovať o svoj život. Hoci urobili pred odpojením niekoľko testov, všetky odpovede boli až dovtedy negatívne. Chirurgovia Sam neskôr vykonali tracheotómiu, aby bola opäť schopná dýchať sama. O niekoľko týždňov sa mohla vrátiť domov. „Doslova vstala z mŕtvych. Keby nepohla prstom, dnes by tu nebola,“ povedala mama Sam médiám.

Sam s mamou pred haváriou.
Zobraziť galériu (3)
Sam s mamou pred haváriou.  (Zdroj: Facebook/Sam Hemming)

Dievčina sa dnes opäť pokúša dostať do kolobehu normálneho života. Znova sa učí chodiť sama a je vďačná všetkým, ktorí ju zachránili pred smrťou. Hoci utrpela veľmi vážne poranenie mozgu, opäť dokáže chodiť a hovoriť. To však podľa odborníkov nebýva pravidlom. Počas autonehody hlavou prerazila predné sklo a časť jej mozgu odumrela. Mala zlomeniny v oblasti krčnej chrbtice, tri ďalšie vážne zlomeniny a podstúpila tri operácie. Je uzdravenie mnohí považujú za zázrak.

Dievčina (22) na FOTO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: KómaSam Hemming
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu