Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Drsný životný príbeh Eriky (25): Zhoreli jej dve deti, ďalšia rana prišla po prebudení z kómy

Ericka je po dlhom čase opäť šťastná Zobraziť galériu (4)
Ericka je po dlhom čase opäť šťastná (Zdroj: profimedia.sk)

DALLAS - S touto ženou sa osud naozaj nemaznal. Ericka Martinezsová z Dallasu prišla v novembri 2013 o dve zo svojich troch detí, keď v noci zachvátil ich dom požiar. Ona sama utrpela ťažké popáleniny a mesiac bola v kóme. Po prebudení ju čakala ďalšia desivá správa - tragédiu neuniesol jej manžel a opustil ju. Ericka sa teraz učí znovu žiť a mať sa rada.

Dvadsaťpäťročná Ericka pred troma rokmi zažila najhoršie chvíle svojho života, ktoré ju mátajú doteraz. Jednej noci u nej vypukol požiar, ktorý spôsobila jej štvorročná dcéra Natalie zapaľovačom. Doma bol vtedy aj päťročný Nathaniel a päťmesačná Emily, ročný Noel spal u príbuzných. "Zobudil ma syn a povedal, že horí. Nemala som inú možnosť než utekať s deťmi preč," spomína na hororovú noc. 

Drsný životný príbeh Eriky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Lenže Ericke začalo počas úteku horieť tričko, ktorého sa pridržiavali jej deti. Tie sa následne rozutekali iným smerom, zatiaľ čo ich mama bola omráčená, pretože jej dvere, ktoré sa snažila otvoriť, buchli do tváre. Rýchlo zbehla dolu schodami a šmarila sa na trávnik trávu na záhrade, aby sa uhasila. To bolo poslednýkrát, čo videla svoje dve najstaršie deti živé. Obe zhoreli pri požiari. 

Natalie a Nathaniel
Zobraziť galériu (4)
Natalie a Nathaniel  (Zdroj: profimedia.sk)

Martinezsová utrpela popáleniny 3. a 4. stupňa na štyridsiatich percentách tela. Keď sa po mesiaci prebudila z kómy, lekári jej oznámili strašnú správu, že jej dve deti zomreli. Akoby to nestačilo, ešte ju navyše opustil aj manžel, pretože to všetko psychicky nezvládol. Ericka sa teda musela so svojím smútkom vyrovnať sama. "Padla som na úplné dno, pri požiari som prišla o všetko - deti, sebadôveru aj pocit bezpečia. A k tomu všetkému ma ešte opustil manžel. Nechcela som s nikým hovoriť, opúšťala som sa. Cítila som sa ako monštrum."

Drsný životný príbeh Eriky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Veľmi jej pomohli sestričky v nemocnici, ktoré mladej žene dodali novú nádej do života. Trvalo polroka, kým sa Ericka ako-tak uzdravila a mohli ju prepustiť. Presťahovala sa k matke, ktorá jej pomáhala s malou dcérkou - jedinou, ktorá prežila. Martinezsová dovedna dostala sedem kožných štepov, vďaka ktorým už jej telo nevyzerá tak znetvorené. Po celý čas ju podporoval aj jej najlepší priateľ Leodegario, ktorý sa stal neskôr jej snúbencom. 

Drsný životný príbeh Eriky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nedávno sa celá rodina spolu odfotila, pričom do snímky nezabudla digitálne zakomponovať aj Natalie a Nathaniel. Nechýbajú ani ročná Isabella, trojročná Emily a štvorročný Noel. "Chcela som, aby na nej boli aj moji anjelikovia. Myslím na nich každý deň a nosím ich neprestajne v mojom srdci," dodala. 

Viac o téme: Požiar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu