Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bezdomovkyňa čakala 16 rokov na dávky: Mysleli si, že som blázon, ale potom to prišlo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Dlhé roky bola na ulici, aby sa po tvrdohlavom boji dočkala víťazstva. 80-ročná bezdomovkyňa tvrdila, že má nárok na svoje peniaze a že jej úrady krivdia. Keď sa konečne dočkala, na účet jej pristálo sto tisíc dolárov.

Bezdomovkyňa z Washingtonu, ktorá rozprávala o tom, že jej úrady na dávkach dlžia 100 tisíc dolárov, mala pravdu. Po 16 rokoch života na ulici. Wanda Witter (80), matka štyroch detí, prežívala vyše dekádu s tromi veľkými taškami pri predajni McDonald´s. "Mysleli si, že som sa zbláznila," povedala pre Washington Post.

Kedy sa dočkala zadosťučinenia? Až po tom, čo stretla sociálnu pracovníčku Julie Turner, ktorá jej vybavila právnu pomoc. Jej príbeh začal po tom, čo dostala výpoveď ako strojníčka v meste Corning. V roku 2006 sa rozhodla, že požiada o pomoc od štátu (Social Security). Mesačne jej však chodili zvláštne sumy, raz to bolo 300 dolárov, inokedy 900. Tak sa rozhodla, že tie peniaze nevyberie, pretože sa bála, že jej potom nikto neuverí, že má nárok na viac.

Tak žila ako bezdomovec dlhé roky. Rodine o svojej situácii nepovedala, bála sa hanby. Až ju objavila vlastná dcéra, no aj jej povedala, že si bude tvrdohlavo stáť za svojimi právami, teda peniazmi, ktoré mala dostať.

Jediný, kto Wandu vypočul, bola Julie Turner. V roku 2015 si postupne prešla všetky dokumenty, ktoré Wanda pri sebe nosila. "Mala som so sebou komepletné a prehľadné dokumenty. Všetko sedelo. Dlžia jej všetky tie peniaze," cituje ju Washington Post. Príbeh skončil šťastne. Minulý mesiac jej na účte pristálo 99,999 dolárov. Za peniaze si zariadila apartmán a teraz býva ako normálny človek. Sociálni pracovníci odmietli komentovať prípad.

Viac o téme: PeniazeBezdomovkyňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu