Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mladá rodina prišla k policajtovi a to, čo sa ho opýtala, mu vyrazilo dych

Prišli, aby pomohli bezdomovcom Zobraziť galériu (2)
Prišli, aby pomohli bezdomovcom (Zdroj: reprofoto mirror.co.uk)

CARDIFF - Keď policajný dôstojník zbadal, že sa k nemu blíži mladá rodina, myslel si, že sa chce len opýtať na cestu. Šeredne sa mýlil. Manželov ovešaných vianočnými nákupmi totiž zaujímalo niečo celkom iné.

Strážnik Ian Wood stál práve pred hlavnou stanicou vo welšskom Cardiffe, keď zbadal, ako k nemu kráča štvorčlenná rodina. Predpokladal, že sa ho spýtajú, ako sa dostanú tam či onam. No nasledovala úplne iná otázka: "Mohli by ste nám, prosím, povedať, kde v Cardiffe sa zvyčajne zdržiavajú bezdomovci? Pretože sme im kúpili nejaké darčeky," ozvalo sa. 

Mladá rodina prišla k
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: reprofoto mirror.co.uk)

Ianovo prekvapenie snáď nemohlo byť väčšie. Victoria Evansová a Robert Hughes mu vysvetlili, že do Cardiffu pricestovali z mesta Bridgend, aby pomohli ľuďom v núdzi a dodali im prikrývky, toaletné potreby a ďalšie potrebné veci k životu, píše portál mirror.co.uk. "Je veľmi vzácne byť svedkom takejto ľudskej starostlivosti a záujmu. Sú to skvelí a najmä veľmi pokorní ľudia," dodal Wood. 

 

VIDEO Slovenky rozjasní každý deň: Narodeniny zasvätila dobrej veci, toto však nečakala

Victoria pomáha chudobným už niekoľko rokov, teraz však so sebou zobrala aj svoje dve deti - sedemročnú Hattie a šesťročného Iola. Chce ich naučiť tomu, že teba pomáhať tým, ktorí sú v núdzi a nedokážu si zaobstarať základné životné potreby. "Bezdomovci sú skutoční ľudia a veľmi si vážia takéto gestá. Je skvelé vidieť úsmev na ich tvári," dodala Britka s dobrým srdcom. 

Viac o téme: VianoceBezdomovciDobrý skutok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu