Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chystáte sa na rodinné návštevy? Toto sú najnudnejšie konverzačné témy, ktoré lezú všetkým na nervy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

SYDNEY - Sviatočné obdobie s príchodom Nového roka je plné rodinných stretnutí, večierkov a osláv, počas ktorých bude okrem alkoholu a sladkostí bežnou súčasťou aj nezáväzná konverzácia. Avšak nie každý rozhovor je nutne zábavný či poučný, alebo aspoň znesiteľný.

Vianoce nie sú len sviatky lásky a pokoja: Toto sú NAJ darčeky pre ľudí, ktorých z duše neznášate

Aby ste sa vyhli nástrahám konverzačných pascí, pripravil spravodajský server news.com.au malý prehľad tém, ktorým by ste sa mali vyhnúť. A ak sa dostanete do pazúrov milovníka monológov, ktorý do niektorého z nich zabŕdne, rýchlo siahnite po mobil a s ospravedlnením predstierajte naliehavý hovor.

CVIČEBNÝ REŽIM

Je jedno, či ste práve prekonali magickú hranicu XY klikov-sklápačiek-kilometrov, alebo sa dokázali prepliesť do obzvlášť rafinovanej pozície jogy. Existuje prakticky stopercentná istota, že váš cvičebný režim, popísaný do najmenších podrobností nikoho zaujímať nebude. Skúste sa teda obmedziť na konštatovanie: "Áno, makám," alebo "zen, brácho". Úplne to postačí.

Jednoznačná a definitívna odpoveď
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

VY

Ak sa čo chvíľa pristihnete, ako hovoríte: "To mi pripomína, ako som minule ...," potom pravdepodobne prednášate a nekonverzujete. Skúste svoj slovník obohatiť tu a tam nejakou tou otázkou a pozor - počkajte si na odpoveď a naozaj ju počúvajte. Zistíte, že vás budú mať ostatní oveľa radšej.

POČÍTANIE KALÓRIÍ

Áno, vďaka, uvedomujem si, že táto pizza má viac kalórií než bežné jedlo, ale aj tak sa chystám ju zhltnúť. Takže ma prosím nechajte na pokoji a bežte si vzdychať nad svojím libanonským šalátom tabouli.

CHUDNUTIE

Ste úžasní, nech ste schudli desať gramov alebo desať kíl - alebo vôbec nič. Radujte sa, veseľte sa, ale hlavne zahoďte váhy nielen z domu, ale predovšetkým zo svojej hlavy. Zbytočne kazia náladu.

Diéta spoločne s dostatkom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

SNY

Iste, určite bol váš sen ako živý-desivý-divný, ale my sme tam neboli a nie, nedokážeme si tak celkom predstaviť, ako sa váš dom premenil v rieku a vy ste jedli košíčky. Siahnite po snár, rozlúštite, čo to malo vlastne znamenať, a potom sa spolu môžeme porozprávať o tom, čo sa vám honí v hlave.

DETSKÉ HISTORKY

Hodil by sa nejaký systém (podporený platformou v sociálnych sieťach), ktorý by delil historky o deťoch na tie, ktoré stoja za to šíriť, a tie, ktoré pripadajú vtipné len rodičom dieťaťa. Do druhej kategórie by bez milosti mali putovať všetky detské prerieknutia pripomínajúce vulgarity.

OPILECKÉ HISTORKY

Opileckých historiek je dvanásť do tucta, a rovnako ako v prípade historiek detských by mali prechádzať prísnou autocenzúrou. Takže ak nejde o niečo úplne výnimočné, alebo bizarné (napríklad ako ten človek, čo si v opitosti nastrkal do uší a sandálov kuracie kúsky a promenádoval sa s nimi), potom si ich radšej nechajte pre seba.

Prípitok je starý zvyk,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

TEHOTNÁ MEDZI NETEHOTNÝMI

Vznik nového života je bezpochyby úžasná vec a každá "tehuľka" má právo užívať si radosti s tým spojené a sťažovať sa na problémy. Pokiaľ ale prekročí onú hranicu, kedy si všetky netehotné okolo nej začnú pripadať prázdne, zbytočné a nedocenené, potom niečo nie je v poriadku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu