Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Svoju popularitu využil pre krásnu vec: YouTuber daroval detskej nemocnici tisíce eur

Jirka Král úspešne vyzbieral dvakrát viac peňazí, ako plánoval.
Jirka Král úspešne vyzbieral dvakrát viac peňazí, ako plánoval. (Zdroj: YouTube)

BRNO - Niekedy sa môže zdať, že sláva rôznych osôb na internetových fórach nikomu neprospieva, no opak je pravdou. Český "youtuber" Jirka Král sa rozhodol svoju popularitu využiť výborným spôsobom a v spolupráci s inými slovenskými a českými kolegami vyzbieral krásnu sumu peňazí, ktoré pôjdu na prístroje v detskej nemocnici v Brne.

Prednosta kliniky detskej chirurgie, ortopédie a traumatológie, profesor Ladislav Plánka, na pozvánke k tejto udalosti vysvetlil, na čo presne sa vyzbierané financie použijú: „Prístroj, ktorý zakúpime, nám pomáha pri intenzívnej starostlivosti, čo je vyššia úroveň poúrazovej starostlivosti. Potrebujú ju deti, pri ktorých si nie sme istí, že sa počas liečby úrazu nebudú meniť ich základné životné funkcie.“

Takýto prístroj v požadovanej kvalite stojí asi 80-tisíc českých korún, teda približne 3000 eur. Práve toto bola cieľová suma, ktorú sa Jirka Král snažil vyzbierať. Ako sa ukázalo, bol pri svojej snahe omnoho úspešnejší, vyzbieral viac ako dvojnásobok tejto sumy. Ako to spravil? Počas víkendu uskutočnil živý prenos, takzvaný live stream, počas ktorého mohli ľudia posielať peniaze, pritom ich Jirka Král spolu s ďalšími hosťami zabával hraním videohier a svojím komentárom.

Viac o téme: ZbierkaJirka KrálYoutuber
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu