Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dievčatko (5) sa stalo hrdinkou roka: Po autonehode zachránilo mamu aj malého bračeka

Lexi dokázala neuveriteľné veci. Zobraziť galériu (3)
Lexi dokázala neuveriteľné veci. (Zdroj: Facebook)

PRINCE GEORGE - To najsilnejšie puto je určite rodinné, z lásky k príbuzným ľudia niekedy dokážu aj nemožné. Iba 5-ročná Lexi Shymanski v snahe zachrániť svoju mamu s bratom urobila skutočne neoceniteľné veci. Vyškriabala sa na 12 metrov vysokú skalu, aby privolala pomoc. Neuveriteľnú odvahu malej hrdinky teraz obdivuje celý svet.

Angela šla so svojimi deťmi, Lexi a Petrom riadne pripútanými v detských sedačkách, domov, tak ako každý deň. Mala pustené rádio, no zrejme si nevybrala najlepšiu stanicu, lebo pomalá a tichá hudba spôsobila, že sa dostavil mikrospánok. A ten prišiel v najnevhodnejšiu možnú chvíľu. Angela v zákruta vyletela mimo vozovky a tvrdo dopadla do priepasti pri ceste.

Lexi zatiaľ v sedačke vzadu spala, rovnako ako jej malý braček. Práve Petrov plač ju prebudil. „Zobudila sa a odopla sa zo sedačky, čo sa jej dovtedy podarilo iba raz, potom jednoducho vyliezla na tú obrovskú skalu smerom k ceste a niekoho tam zastavila,“ opísala hrdinstvo svojej dcéry Angela. Keď matka prišla k sebe, už pri nej stál neznámy cudzinec, ktorý jej vysvetlil, čo sa stalo.

Lexi dokázala neuveriteľné veci.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

„Nemohla som uveriť tomu, čo urobila,“ povedala Angela pre televíznu stanicu CBC News. Aj s Petrom musela ísť do nemocnice, ukázalo sa, že Peter mal slabé krvácanie v mozgu, no našťastie sa vyhol trvalým následkom. Angela mala zlomený krčný stavec a ďalší stavec v hornej časti chrbta, takže ešte stále musí používať invalidný vozík. Lexi sa okrem pár škrabancov nestalo nič.

Nebyť však jej pohotovej reakcie, všetko mohlo dopadnúť inak. Napriek pokojnej reakcii však skromná Lexi doteraz máva nočné mory. O celej veci však povedala len toľko: „Myslela som na to, čo by povedala mama, keby sa zobudila. Povedala by, aby som šla po pomoc, tak som to rovno urobila.“ Inštruktorka plávania Angela spolu s manželom Travisom sú na svoju dcéru extrémne pyšní. Niet sa čo diviť, taká odvaha a duchaprítomnosť sa nevidia každý deň.

Lexi dokázala neuveriteľné veci.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: Lexi ShymanskiDieťa zachránilo rodinu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu