Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Študent (19) sa stále spamätáva z prepitného, aké dostal: 5000-percentné zhodnotenie

Odkaz od zákazníka a účet s prepitným Zobraziť galériu (2)
Odkaz od zákazníka a účet s prepitným (Zdroj: abc7)

FRANKFORT - Devätnásťročný študent z amerického štátu Illinois sa ešte stále spamätáva zo šoku, ktorý utrpel nedávno počas večernej smeny. Jeden zákazník mu totiž dal gigantické prepitné. Mieni ho využiť rozumne, peniaze poputujú na školu.

Je bežné, že v reštaurácii sa necháva tringelt, jeho výška väčšinou nepresiahne desať percent z celkovej sumy. Preto to, čo sa prihodilo Brendanovi Motillovi z mesta Frankfort, mu vyrazilo dych. Jeden zákazník mu nechal tisícdolárové prepitné. Účet pritom činil len len niečo vyše dvadsať dolárov, čo znamená viac ako 5000-percentné zhodnotenie.

 

Manželia čakali v reštaurácii hodiny na sushi: Nečakaná reakcia, čašník ostal v šoku

"Rozprával mi o svojom živote, bol veľmi pokorný. Keď som prišiel k jeho stolu neskôr, už bol preč. A nechal mi toto gigantické prepitné. Doteraz som z toho v šoku," povedal Brendan televízii ABC.

Študent (19) sa stále
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: abc7)

Na stole ležal aj papier so slovami adresovanými tínedžerovi, ktorý si privyrába v reštaurácii Smokey Barque BBQ. Tu je znenie odkazu od neznámeho dobrodinca: "Brendan, vďaka za milý a priateľský servis. Svoju prácu si robíš skvele. Neviem, aké máš sny, ale dúfam, že moje obslužné ti pomôže v ich plnení. Dúfam, že ľudia sa budú k sebe správať milšie a pokojnejšie. Svet je aj bez toho veľmi negatívny a násilnícky, a preto občas niekomu takto spravím radosť, aby videl, že to ide aj inak. Mier s tebou, brat!" Brendan plánuje darovanými peniazmi financovať svoje štúdium účtovníctva.

Študent (19) sa stále
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: abc7)

Viac o téme: Prepitné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu