Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V amerických umeleckých súťažiach vyhráva Slovák: Martin (17) pomáha dobrej veci!

Martin svojimi prácami rozhodne zaujal. Zobraziť galériu (2)
Martin svojimi prácami rozhodne zaujal. (Zdroj: Ithaca Journal)

BRATISLAVA/CHEMUNG COUNTY – Slováci vedia byť veľmi kreatívni, dokazujú to v rôznych svetových súťažiach neustále. Aj Martin Zaťko (17) prispel svojou troškou k dobrému menu malého národa zo srdca Európy, keď počas svojho výmenného študijného pobytu vyhral hlavnú cenu. V rámci projektu Umenie pre uvedomenie vytvoril plagát, ktorý má deti odrádzať od drog.

Do súťaže sa prihlásili stovky detí z rôznych škôl, no práve Martinov sa porote páčil najviac. Jeho učiteľ výtvarnej výchovy Jay McIntosh zo strednej školy Spencera Van Ettena je na svojho študenta nesmierne hrdý. Martin spolu s ďalšími víťazmi získal niekoľko darčekových poukazov, no najväčším ocenením je určite fakt, že jeho dielo bude vidno na billboardoch po meste.

Martin svojimi prácami rozhodne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ithaca Journal)

Tento projekt pritom zďaleka nie je jediný, ktorým Martin upútal. Už začiatkom roka vyhral inú celoštátnu súťaž, ktorej hlavnou témou bolo vzdelanie. Odborníci i laici sa zhodujú, že Martin má výnimočný talent vystihnúť tému skvelým nápadom, a to všetko ešte aj ilustrovať. Ktovie čo s Martinom bude, keď sa na konci školského roka vráti na Slovensko. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu