Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mladí turisti mali z pekla šťastie: Na opustenom ostrove ich zachránil tento nápad!

(Zdroj: RACQ-CQ Rescue)

Queensland – Pätica mladých turistov mala extrémne šťastie. Na slnečnej dovolenke stroskotali na opustenom ostrove. Na piesočnom ostrovčeku pri austrálskom pobreží vyhĺbili do piesku obrovský nápis SOS. Toto sa im nakoniec stalo osudovým rozhodnutím.

Traja muži a dve ženy išli za zábavou neďaleko austrálskeho Queenslandu. Zatiaľ čo šnorchlovali pod hladinou, pretrhlo sa spojenie s kotvou a loď sa začala vzďaľovať. Zostali uväznení bez akejkoľvek výbavy na opustenom piesočnom ostrove.

Dvaja z nich sa dokonca snažili k člnu doplávať. Horšie bolo to, že všetky veci, vrátane mobilov, mali na člne, ktorý bol už nenávratne preč. Na malom piesočnom ostrove im nezostávalo už nič iné ako napísať do piesku znak SOS.

O ohromnom šťastí v nešťastí prehovorila jedna zo zúčastnených. SOS v preklade znamená zachráňte naše duše (Save Our Souls). Tento počin ich nakoniec zachránil. Nápis si všimol vrtuľník, ktorý ich vyzdvihol.

Stroskotanci sa báli o svoj život. "Báli sme sa, ale vedeli sme, že nás budú hľadať. Bola nám zima, preto sme sa k sebe chúlili," povedala austrálskym novinám jedna z turistiek.

VIDEO záchrany stroskotancov

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu