Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Stroskotanci na pustom ostrove sa druhýkrát narodili: FOTO Zachránil ich skvelý nápad

Stroskotanci
Stroskotanci (Zdroj: Twitter/U.S. Navy)

FANADIK - Traja stroskotaní muži na vzdialenom ostrove Fanadik v Mikronézii nestratili duchaprítomnosť a vymysleli skvelý plán na svoju vlastnú záchranu. Tri dni po nešťastnej udalosti si ich odkaz všimla americká pobrežná stráž.

Viac ako päť metrov dlhá loď s tromi mužmi na palube sa minulý týždeň prevrátila na vlnách južného Pacifiku. Stroskotanci však mali šťastie, že sa ich loď prevrhla asi tri kilometre od ostrova Fanadik, na ktorý mohli v záchranných vestách doplávať.

Stroskotanec (36) prežil 14 mesiacov v člne na mori: Teraz ho čaká súd kvôli neľudskému činu!

Muži vyrazili na plavbu minulý týždeň v pondelok z ostrova Pulab. Keď sa v ten deň nevrátili domov, začali po nich pátrať, píše Theguardian.com. Na pustom ostrove ostali tri dni, počas ktorých sa zúfalo modlili, aby ich niekto našiel a zachránil. Počas vytrvalého čakania im napadlo vytvoriť pomocou palmových listov v piesku na pláži odkaz „HELP“, teda volanie o pomoc. Keď potom lietadlo amerického námorníctva uvidelo nápis a troch mužov mávajúcich oranžovo-červenými záchrannými vestami, muži boli šťastím bez seba. Ich šťastný stroskotanecký príbeh sa stal celosvetovou senzáciou.

...

Viac o téme: StroskotanciFanadikPustý ostrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu