Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Gorilie mláďatko je konečne so svojou mamou: Pozrite sa na dojemné stretnutie

 Gorilia mama konečne so svojím mláďatkom
Gorilia mama konečne so svojím mláďatkom (Zdroj: Foto: youtube)

SAN DIEGO – V polovici marca sa v zoo v americkom San Diegu narodilo po ťažkom pôrode gorilie mláďatko. Po komplikovanom cisárskom reze mu však zlyhali pľúca a museli ho operovať. Veľkú šancu na život mu nedávali. Gorilie mláďatko je však silný bojovník a prežilo. Teraz sa z neho tešia nielen návštevníci zoo, ale najmä mama, ktorá mláďatko neodvrhla. Pozrite si milé VIDEO z americkej zoo.

V súčasnosti najsledovanejšia gorilia rodinka je konečne spolu. Po tom, čo sa gorilej mame narodilo po komplikovanom pôrode cisárskym rezom mláďatko, sa o neho museli postarať odborníci. Zlyhali mu totiž pľúca a museli ho operovať. Skúseným veterinárom pomáhali gynekológovia špecialisti. Keďže išlo o neobvyklú situáciu, prípad ostražito sledovali aj média.

Sprvu sa lekári obávali, či mláďatko ťažký zákrok zvládne. Našťastie sa ukázalo, že ide o silného bojovníka. Odborníci sa tešili, pretože mláďatku sa darilo veľmi dobre. Občas ho odniesli aj jeho mame, no bolo v ustavičnej opatere ošetrovateľov. 

Zoo v americkom San Diegu však prišlo s výbornou správou. Po útrapách, ktoré gorilie mláďatko prekonalo počas prvých dní svojho života, sa konečne ocitlo v náručí svojej mamy.

„Veľmi sme sa báli, pretože matka bola bez mláďatka viac ako dva týždne. Sme naozaj šťastní, že sú opäť spolu a zdraví," povedali ošetrovatelia.

Gorilia mama Imani, ktorá má osemnásť rokov,  vzala svoje mláďatko do náručia v pondelok ráno. Na svojho potomka nezanevrela, odvtedy ho neustále drží v náručí a pritíska ho k svojmu telu. Je neuveriteľne milé pozorovať materinskú zvieraciu lásku. 

Mláďatko sa prisalo a teraz je jeho výživou najzdravšie materinské mlieko. Pracovníci zoo ho budú však naďalej sledovať, aby sa ubezpečil, že gorilie novorodeniatko dostáva dostatok výživy. Šťastná gorilia mama už predstavila svojho potomka aj verejnosti. Mláďatko sa 12. marca v Zoo Safari Park v americkom San Diegu. Zatiaľ ešte nemá meno.   
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu