Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Matka vykŕmila syna takmer na smrť: V 8 mesiacoch váži 20 kg!

Santiago so svojím terapeutom Zobraziť galériu (3)
Santiago so svojím terapeutom (Zdroj: sita, parentdish.co.uk)

BOGOTA - Istá charitatívna organizácia sa ponúkla, že preplatí liečbu nadmerne obézneho chlapca z Kolumbie, ktorý vo svojich ôsmich mesiacoch váži takmer dvadsať kilogramov. Keď urýchlene neschudne, hrozí mu ťažké zdravotné poškodenie a v najhoršom prípade smrť.

Santiago Mendoza z mesta Valledupar na severovýchode krajiny trpí chorobnou obezitou a váži ako šesťročné dieťa napriek tomu, že nemá ešte ani rok. Už niekoľkokrát musel byť hospitalizovaný kvôli problémom so srdcom.

Matka vykŕmila syna takmer
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: sita, parentdish.co.uk)

Matka chlapčeka Eunice Fandinová priznala, že za synovu obezitu môže ona. "Od narodenia trpí úzkosťou, takže vždy, keď plakal, som mu dala jesť," povedala. Von s ním nechodí, pretože je príliš veľký.

Matka vykŕmila syna takmer
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: sita, parentdish.co.uk)

Santiago potrebuje naliehavú lekársku starostlivosť. Jeho matka preto o pomoc požiadala nadáciu Chubby Hearts. Riaditeľ Salvador Palacio Gonzalez prisľúbil, že pomôžu s financovaním chlapčekovej liečby. Fandinová sa zasa zaviazala, že bude dodržiavať pokyny zdravotníkov a Santiaga už prestane prekrmovať. Informoval portál metro.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu