Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sociálne siete ovláda nová internetová výzva: Na alkohol zabudnite, šírte dobro!

Úsmev a radosť sú na nezaplatenie
Úsmev a radosť sú na nezaplatenie (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Zdalo sa, že šírenie nebezpečnej alkoholovej hry s názvom NekNomination, ktorá si už vyžiadala prvé obete na životoch, nám dáva len ďalší dôvod, prečo preklínať existenciu sociálnych sietí. Ku podivu všetkých sa však dokázala stať inšpiráciou na vznik úplne novej hry, ktorá namiesto k nezmyselnému pitiu kvánt alkoholu, vyzýva k šíreniu lásky a dobrých skutkov.

Cieľom nezmyselnej online hry s názvom NekNominate, ktorá sa z Austrálie za posledné týždne rozšírila do celého sveta, je vypiť pol litra piva, alebo iného alkoholu, natočiť sa pri tom a video umiestniť na sociálnu sieť s výzvou trom kamarátom, aby spravili to isté. Ak reťaz prerušia, musia vyzývateľovi zaplatiť basu piva. Táto hra nielenže nemá absolútne žiaden význam, je navyše aj nebezpečná. V Írsku napríklad zomreli dvaja mladíci na otravu alkoholom a v Británii zas chlapec, ktorý si namiešal smrtiaci drink z vodky, whisky, piva a vína. Posledný prípad pochádza tiež z Británie. Mladík vypil obrovské množstvo ginu, video zavesil na internet a o štyri dni ho doma našli mŕtveho.

Určite si hovoríte, že v cieli tejto smrtiacej hry nemožno nájsť žiaden zmysel. Jeden sa však predsa len našiel. Inšpirovala ku vzniku novej, oveľa zmysluplnejšej sociálnej výzvy s názvom RAKNominations (RAK - Random act of Kidness, vo voľnom preklade náhodný dobrosrdečný čin, pozn. red.), ktorej zámerom je  šírenie dobra a lásky. Postup je veľmi podobný, no s oveľa krajším výsledkom. Ľudia sa natočia pri robení dobrého skutku, video zavesia na internet a vyzvú ďalších troch ľudí, aby spravili to isté. Tu je zopár ukážok, ako dobrosrdečná výzva funguje.

Tento mladý muž sa rozhodol urobiť radosť náhodne vybranej žene tým, že jej kúpi a odovzdá kyticu ruží. "Obeťou" dobrého skutku sa v tomto prípade stala postaršia žena a jej reakcia hovorí za všetko.  

Mladík na videu pripravil domácu polievku a kúpil teplý nový kabát náhodnému bezdomovcovi na ulici.

Táto skupinka ľudí strávila celý deň kupovaním kávy, platením parkovného či ponúkaním banánového toastu každému, na koho na ulici narazili.

Ďalší originálny spôsob ako potešiť. Tento muž urobil dobrý skutok tým, že vo fast foode zaplatil jedlo, ktoré si objednali ľudia za ním.

Dievčina počas voľného času napísala pohľadnice ľuďom, ktorých nepozná s vetami "Ďakujem za to, že si sám sebou" a "Viem, že tvoja existencia raz zmení život niekoho iného".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu