Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Lukáš zmenil zmysel bezduchej výzvy: Pivo na ex je pasé, ukážte srdce!

Lukáš vyzýva k dobrej veci Zobraziť galériu (2)
Lukáš vyzýva k dobrej veci (Zdroj: FB)

LUČENEC - Nezmyselnej a najmä nebezpečnej výzve, ktorá sa už nejaký ten čas šírila sociálnymi sieťami, zazvonil umieračik. Zatienili ju nové, ktorých postup je síce rovnaký, no význam oveľa zmysluplnejší. O jednu takú sa postaral aj gymnazista z Lučenca Lukáš Bolla (19), ktorý namiesto pitia piva na ex vyzýva celý svet k dobročinnosti.

Cieľom internetovej výzvy, ktorá mala dokonca pripraviť o život niekoľkých mladíkov, bolo vypiť pol litra piva, alebo iného alkoholu, natočiť sa pri tom a video umiestniť na sociálnu sieť s výzvou trom kamarátom, aby spravili to isté. Ak reťaz prerušia, musia vyzývateľovi zaplatiť basu piva. Že v tom nevidíte žiaden zmysel? To je úplne v poriadku, okrem bezduchej zábavky totiž žiaden nemá.

Lukáš z Gymnázia B. S. Timravy v Lučenci sa však internetovým výzvam ešte rozhodol dať šancu a ich účel uchopil za správny koniec. Namiesto nezmyselného exovania pohárov s alkoholom sa rozhodol kamarátov vyzvať na darovanie krvi. Reťaz dobročinnosti započal on sám, keď sa vybral do nemocnice a pri odbere krvi sa odfotil. Fotografiu potom zavesil na sociálnu sieť a vyzval kamarátov, aby spravili to isté.

Lukáš zmenil zmysel bezduchej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB)

"Táto myšlienka ma napadla, keď sme sa fotili na Červenom kríži. Myšlienky som sa chopil a zrealizoval som ju. Po darovaní mi prišlo zle, nevedel som, či môžem jesť alebo nie. Avšak na druhýkrát už budem vedieť," povedal šikovný študent Lukáš portálu student24.sk a dodal, že už teraz sa nevie dočkať, ako sa do nemocnice vráti a opäť spraví dobrú vec.

Na sociálnej sieti sa Lukášova fotka teší množstvu pozitívnych reakcií a študent teraz dúfa, že sa k jeho výzve pridá čo najviac ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu