Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zázrak prírody: Polkilové dievčatko využilo jednopercentnú nádej na prežitie!

Esme sa zmestila do ľudskej dlane Zobraziť galériu (3)
Esme sa zmestila do ľudskej dlane (Zdroj: profimedia.sk)

PONTYPOOL - Zázračné bábätko s obrovskou chuťou žiť. To je Esme Poulsomová, ktorá udivuje lekárov tým, že prežila aj napriek tomu, že sa narodila o štyri mesiace skôr a s hmotnosťou iba pol kila. Podľa odborníkov mala pritom len jedno percento šance na prežitie.

Kirsty Barrettová prežívala koncom minulého roka hotové utrpenie. Bola v 19. týždni tehotenstva, keď zrazu dostala kontrakcie a praskla jej plodová voda. Lekári jej odporučili ísť na potrat, čo ale 24-ročná žena odmietla. S partnerom Garethom si povedali, že to nechajú na prírodu, ako ona rozhodne.

Takto Kirsty vydržala až do 23. týždňa, kedy jej už mohli doktori pichnúť steroidy na zastavenie pôrodu. Oni to však odmietli s tým, že mali pocit, že aj tak potratí. Na vlastnú žiadosť sa potom nechala previezť do inej nemocnice, o ktorej vedela, že to vykonávajú.

O týždeň neskôr sa u pacientky vyvinula otrava krvi a musela podstúpiť cisársky rez. Esme prišla na svet 18. decembra 2012, štyri mesiace pred plánovaným termínom. Vážila len päťsto gramov a podľa lekárov nemala prakticky šancu, že prežije.

Zázrak prírody: Polkilové dievčatko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dnes je ale všetko inak. Esme sa pozviechala a prežila, hoci má doteraz kvôli predčasnému narodeniu problémy s pľúcami a jedením.

Zázrak prírody: Polkilové dievčatko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Rodičia plánujú podať na miestny úrad pre dohľad nad zravotnou starostlivosťou sťažnosť, pretože nie sú spokojní s tým, ako lekári v nemocnici Nevill Hall Hospital Abergavenny pristupovali k záchrane ich dcérky. 

"Sme veľmi šťastní, že Esme to nakoniec zvládla a je tu s nami. Má ale dosť závažné zdravotné problémy, ktorým sa podľa nás dalo predísť," povedala dvojnásobná matka Kirsty denníku Daily Mail.

Novorodenec prežil napriek tomu, že mu diagnostikovali aneurizmu uprostred mozgu. Prečítajte si na Vyšetrení ďalší neuveriteľný zázrak, ktorý len 20-dňovému dievčatku zachránil život!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu