Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Slovenskí biskupi chcú odstrániť diskrimináciu nenarodených detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Podľa slovenských katolíckych biskupov nastal čas odstrániť diskrimináciu nenarodených detí. Ako uvádzajú vo vyhlásení, ktoré poskytol dnes hovorca Konferencie biskupov Slovenska Jozef Kováčik, nastal čas na iniciatívy s cieľom odstrániť diskrimináciu nenarodených detí a chrániť ich pred umelým potratom, najmä z dôvodu pohlavia dieťaťa, sociálnych dôvodov a na žiadosť ženy.

„Domnievame sa, že by mali vzniknúť také programy, ktoré by boli osobitne zamerané na pomoc tehotným ženám v núdzi,“ napísali biskupi.

Pred mesiacom sa v Košiciach za účasti približne 80-tisíc ľudí uskutočnil po prvý raz Národný pochod za život. „Je pre nás veľkou radosťou i povzbudením, že toľkým ľudom na Slovensku záleží na ochrane nenarodeného života i manželstva a rodiny. Všetci podporovatelia kultúry života právom očakávajú, že takto prejavená vôľa nájde odozvu aj v zákonodarnom zbore,“ napísali biskupi. 

Biskupi sú presvedčení, že akékoľvek dokumenty prijímané na národnej úrovni by mali brať do úvahy najmä naše spoločenské, kultúrne a náboženské zvyklosti a nielen účasť v európskych a medzinárodných štruktúrach. „Upozorňujeme, že v poslednom období sa objavilo viacero návrhov dokumentov z oblasti ľudských práv, ktoré sa však môžu stať nástrojom na šírenie gender ideológie, nadštandardných práv neheterosexuálnych menšín, obmedzovania slobody svedomia a obmedzovania rodičovských práv. Vyjadrujeme presvedčenie, že agenda ľudských práv by sa nemala zneužívať na šírenie ideologických požiadaviek, ale mala by vždy sledovať dobro všetkých ľudí bez rozdielu, ako aj spoločné dobro,“ zdôraznili biskupi. Tí pozývajú všetkých ľudí dobrej vôle k pomoci núdznym a slabým. „Naše rodiny si zaslúžia dôstojný život. Kto sa stará o rodinu a ochranu každého ľudského života, ten sa stáva tvorcom pokoja a spoločenského blahobytu,“ konštatovali biskupi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu