Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zločin nemá šancu: Proti zloduchom bojujú v uliciach manželia-superhrdinovia!

Jones s manželkou.
Jones s manželkou. (Zdroj: CNN)

SEATTLE - Kto by nepoznal Supermana či Batmana, ktorí sa starali o to, aby zo sveta zmizla neprávosť a pomáhali tým, ktorým bolo ublížené? Pre mnohých sú to iba komiksové a filmové postavičky na míle vzdialené od reality, ale v uliciach amerického Seattlu naozaj patroluje superhrdina, ktorému leží na srdci dobro svojich spoluobčanov. Aby toho nebolo málo, pomáha mu v tom aj jeho manželka. Dvojica oblečená v efektných kostýmoch je tak živým príkladom toho, že aj nereálne veci sa môžu stať skutočnosťou.

Phoenix Jones (25) nie je policajt s výstredným obliekaním, ale jeden z najprominentnejších členov komunity superhrdinov, ktorí nosia kostýmy inšpirované komiksovými postavami a snažia sa predchádzať trestnej činnosti vo vybranej oblasti.

Jones päť dní v týždni hliadkuje v najproblémovejších štvrtiach Seattlu so svojou skupinou Rain City Superhero Movement. Širšia sieť s názvom The Alliance má 34 členov po celých Spojených štátoch, Londýne a Dubaji.

Jeho rozhodnutie stať skutočným hrdinom prišlo po tom, čo bolo jeho auto zničené a kúsky rozbitého skla zranili jeho syna. "Rozhodol som sa aktívne bojovať so zločinom a úplne som sa do toho vložil. Zo svojich skúseností som cítil, že naokolo je veľa apatie a chcel som urobiť niečo, aby bola moja komunita bezpečnejšia," prezradil Jones pre CNN.

Mladík, ktorý cez deň vyučuje autistické deti, hovorí, že ako tínedžer komiksy veľmi nečítal, pretože sa nedokázal identifikovať s ich hlavnými postavami. "Napríklad Batman, bol to miliardár žijúci v honosnom sídle a ja som bol len chudobný chlapec," prezradil Jones, ktorého oslovila až postava menom Nightwing, ktorý síce robil čašníka, ale v noci bojoval so zločinom. To mu do hlavy vložilo myšlienku, že pomáhať nemusia len bohatí.

Jones však nie je žiadny rojko, ktorý by nebol pripravený aj na konfliktné situácie. Nie sú mu cudzie bojové umenia a nosí nepriestrelnú kevlarovú kombinézu, ktorá ho vyšla na 10 000 dolárov. Tá je odolná voči ohňu a pri náraze tvrdne. Podporu má aj vo svojej manželke, kolegyni superhrdinke Purple Reign, ktorá využíva svoje alter ego na zvýšenie povedomia o domácom násilí.

A čo musíte splniť, aby ste sa členom elitného klubu stali aj vy? Jones je skalopevne presvedčený, že iba ľudia s vojenskou, policajnou alebo bojovou prípravou by sa mali odvážiť čeliť nebezpečenstvu, ktoré ich čaká. Podľa jeho slov, ak by sa niekto chcel pridať k The Alliance, musí mať stále zamestnanie, žiadnu kriminálnu minulosť, byť schopný prebehnúť dve míle za krátky čas v plnej poľnej a trénovať s Jonesom tri dni v týždni počas skúšobnej doby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu