Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Veľký palec hore: Mladík (29) precestoval celý svet, zadarmo!

Jeremy na cestách Zobraziť galériu (9)
Jeremy na cestách (Zdroj: internet)

BRATISLAVA - Mladý Francúz si splnil svoj obrovský sen a precestoval celý svet. Pozoruhodné je, že tento výlet ho nestál žiadne peniaze. Ako je to možné? Jednoducho tak, že ešte stále existuje veľa dobrých ľudí, ktorí ho prichýlili a nakŕmili, keď bolo treba.

Dvadsaťdeväťročný Jeremy Marie prešiel počas piatich rokov takmer 200 000 kilometrov a viac ako 70 krajín. Bojoval s 50 stupňovými horúčavami v Sudáne i 20 stupňovými mrazmi v Kazachstane. Mnohí by predpokladali, že takýto megavýlet ho vyšiel na poriadny balík peňazí, ale nie je tomu tak. Neminul pri tom prakticky nič.

Cestovateľský plán sa Jeremymu zrodil v hlave v roku 2007, keď žil v Dubline. Tu začal stopovať a zistil, že je to veľmi dobrý spôsob, ako sa možno prepraviť na rôzne, aj veľmi vzdialené, miesta. Oficiálne svoju dlhú púť začal v Normandii a odtiaľ pokračoval do Talianska, Nemecka, Česka, Poľska, Litvy či Fínska, píše Daily Mail.

V Kazachstane
Zobraziť galériu (9)
V Kazachstane  (Zdroj: internet)

Keď už mal Európu precestovanú, vybral sa za oceán do Kanady, Spojených štátov a Južnej Ameriky. Nakoniec zdolal aj Áziu, Austráliu a Nový Zéland. "Na svojich cestách som spoznal obrovské množstvo nových ľudí a zažil veci, ktoré obyčajný turista len tak nezažije," povedal sympatický Marie.

V Kambodži pri chrámovom komplexe Angkór Vat
Zobraziť galériu (9)
V Kambodži pri chrámovom komplexe Angkór Vat  (Zdroj: internet)

Vždy sa našiel niekto, kto tomuto svetobežníkovi ponúkol nocľah a jedlo. Nie všetko ale vždy išlo hladko ako po masle.  "Na niektorých cestách v USA je zakázané stopovať, takže bolo dosť obtiažne prepraviť sa tým úsekom. Aj tak to ale celé bola výborná skúsenosť, ktorú by som nevymenil za nič na svete,"  dodal Jeremy.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu