Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Po zázraku prišlo trápenie: Michaela (32) si prešla tŕňovou cestou, trpí aj jej dcérka

Karinka bude mať onedlho dva roky Zobraziť galériu (7)
Karinka bude mať onedlho dva roky (Zdroj: Michaela Košecová)

DUBOVÁ - Keď dnes už 32-ročná Michaela otehotnela, lekár jej po niekoľkých týždňoch oznámil zdrvujúcu správu. Potom sa však stal neočakávaný zázrak a všetko bolo inak. Nebyť ľahostajnosti blízkych, na ktorú doplatila, možno by bola najšťastnejšou matkou na svete.

„Nezvyknem žiadať o pomoc, ale moja životná situácia ma donútila obrátiť sa na ľudí s dobrým srdcom,“ napísala nám do redakcie Michaela Košecová z Dubovej. Dostala sa totiž do takých existenčných pomerov, v ktorých jej rodičovský príspevok nepokrýva základné životné náklady. „Osud sa k nám kruto zachoval a obrátil sa nám chrbtom. Niektorí ľudia sú veľmi neprajní a zlí. Napriek tomu, že som v živote nikomu neublížila, nerozumiem, prečo ľudia ubližujú mne,“ dušuje sa mladá žena.

Po zázraku prišlo trápenie:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Michaela Košecová)

O Michaelu už od začiatku nejavili jej biologickí rodičia záujem. „Takmer som zomrela na silný zápal pľúc, keby ma od nich nebola odviedla sociálka. Tak som sa ocitla v detskom domove,“ spomína na hrozné a bolestivé chvíle svojho vlastného detstva. Našťastie, po čase si ju osvojili noví bezdetní rodičia. Keď sa jej potom spýtali, aké je to byť adoptovaná, odpovedala: „To znamená, že som vyrástla v maminkinom srdiečku a nie v jej brušku. Mama nie je tá, ktorá porodí dieťa, ale tá, ktorá ho vychová. Prežila som s nimi najkrajšie roky môjho života. Milovali ma a som im za ich lásku nesmierne vďačná,“ hovorí Michaela.

Po zázraku prišlo trápenie:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Michaela Košecová)

Povedali mi, že dieťatko je mŕtve

Stať sa matkou je nádherné, ale to nestačí, myslí si mladá žena, ktorá sa sama stala matkou a pre svoje deti by obetovala všetko. Vie, aké je to byť milovaná, ale aj nemilovaná vlastnými rodičmi a mama je podľa nej nenahraditeľná. „Som 32-ročná mamička s krásnou dcérkou. Najprv som netušila, že som otehotnela, ale keď sa to potvrdilo, každé dva týždne som navštevovala gynekológa, ktorý mi jedného dňa povedal, že moje dieťatko nerastie a nebije mu srdiečko,“ opisuje mama moment, ktorý ju totálne zlomil.

Po zázraku prišlo trápenie:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Michaela Košecová)

Vnučky sa nedožili

Po tomto zistení lekár Michaelu poslal na chirurgický zákrok, pri ktorom jej plod mali odstrániť. Pred zákrokom jej však ešte urobili ultrazvukové vyšetrenie a ukázalo sa, že je všetko v poriadku. „Od šťastia som začala veľmi plakať. Po ultrazvuku ma poslali domov. Moje dieťatko vo mne žilo,“ hovorí o zázračnom momente žena, ktorej oboch adoptívnych rodičov vzala rakovina a vnučky sa nedožili.

„Po smrti oboch rodičov som sa psychický zrútila. Nevedela som, čo robiť – chýba mi materinské objatie, rada, láska. Teraz som slobodná mamička v zlej situácii, do ktorej som sa dostala po smrti oboch mojich rodičov,“ dodáva mamička 20-mesačnej dcérky.

Po zázraku prišlo trápenie:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Michaela Košecová)

Karinka si vytrpela veľa bolesti

Žiaľ, problémy v tehotenstve si vypýtali svoju daň. Dcérka Michaely má od narodenia zrastené obličky a vykĺbený bedrový kĺb, kvôli ktorému si veľa vytrpela. „Obe nožičky musela mať niekoľko mesiacov v sadre. Napriek tomu robí veľké pokroky: Karinka sama sedí, štvornožkuje, sama sa postaví na nožičky, pomaličky sa učí chodiť, ale musím ju držať za obe ručičky,“ vysvetľuje.

Michaela s Karinkou býva v rodinnom dome po rodičoch, ale na všetko je sama. „Môj mesačný príjem sú len rodinné prídavky vo výške 223 eur a dávka v hmotnej núdzi. Poplatím mesačné poplatky a neostane mi skoro nič. Len pár centov na živobytie,“ trpko dodáva, pretože si takmer nič nemôže dovoliť zakúpiť. Navyše, otec nemá o Karinku najmenší záujem a o svoje právomoci Michaela bojuje súdnou cestou. Zatiaľ však bezvýsledne čaká na verdikt.

Pomôže každý cent

„Budem vďačná za každý jeden cent, ktorý pomôže zlepšiť našu zúfalú finančnú situáciu. Preto zo srdca prosím všetkých dobrých ľudí, ktorí si náš príbeh prečítajú, aby nám aspoň trochu pomohli,“ dodáva slobodná mamička, ktorú osud neľutoval a naložil jej toľko trápenia, koľko sotvakto unesie.

Po zázraku prišlo trápenie:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Michaela Košecová)

Akúkoľvek pomoc Michaele a Karinke môžete adresovať na nižšie uvedené kontaktné údaje:

Michaela Košecová

Mobilný telefón: 0902 887 581

E-mail: miska.kosecova@zoznam.sk

Číslo účtu: 0189998950/0900 

 

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

 

Viac o téme: Michaela Košecová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu