Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Janko (5) bojuje so zákernou chorobou: Potrebuje peniaze na liek, jeho snom je stretnúť Mr. Beana!

Janko Molčan Zobraziť galériu (2)
Janko Molčan (Zdroj: molcan.webnode.sk)

BRATISLAVA - Najhoršie pre všetkých rodičov je vidieť svoje choré dieťa trpieť a nemôcť mu pomôcť. Pre mnohých neexistuje nádej, iným stojí v ceste drahá zdravotná starostlivosť alebo nedostupnosť lieku, ktorý by mohol ich potomka zachrániť. Podobne sú na tom aj manželia Molčanovci z Levíc, ktorých syn Janko (5) trpí zriedkavou formou neurofibromatózy.

Vaše tipy

V Jankovom tele sa vytvárajú nádory typu schwannom a môžu nepredvídateľne kedykoľvek a kdekoľvek zasiahnuť ktorýkoľvek orgán. "V Európe sa zatiaľ na túto chorobu praktizuje iba chirurgické odstraňovanie vzniknutých nádorov, liečba bohužiaľ nie. Naposledy mu odstraňovali nádor na hrubom čreve. Janko má už 4 nádory v hlavičke, na ktoré si zatiaľ žiadny slovenský lekár netrúfa, lebo Slovensko nemá potrebné vybavenie pre tento typ operácie (gama nože)," píšu na svojej stránke Veronika a Peter Molčanovci, podľa ktorých má ich syn nádej na úspešnú liečbu, ale potrebuje špeciálny experimentálny liek.

"Janko je viac v nemocnici ako doma. Len jeden deň na Kramároch stojí Jankovu matku 11 Euro za deň. Mama je s ním na predĺženej materskej dovolenke kvôli tejto chorobe a otec je na invalidnom dôchodku," uvádza sa ďalej na stránke, a tak niet divu, že rodina sa ocitla v neľahkej finančnej situácii, kedy je vďačná za každý darovaný cent.

Jankovi sa prvý nádor objavil, keď mal iba tri roky a jeho matka bola taká zúfalá, že na internete zverejnila inzerát, v ktorom predávala svoju pečeň a srdce. Po zásahu polície a vypočúvaní však svoj návrh stiahla. Finančnú a odbornú pomoc pre svojho syna tak teraz rodičia hľadajú najmä na internete a na verejnosť sa obracajú aj vo svojom blogu. Iba nedávno pribudol ďalší príspevok, v ktorom by chceli Jankovi splniť veľký sen. A to stretnutie s Mr. Beanom.

Janko (5) bojuje so
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: molcan.webnode.sk)

"Drahý Rowan Sebastian Atkinson ďakujem že si "božia" prozreteľnosť našla cestu k tebe a vypočula moju modlitbu, ktorá mi dala nádej a silu usmiať sa, vďaka tebe a ľudí okolo mňa." zverejnili na blogu v synovom mene a doplnili aj slová slávneho komika.

Ďakujem všetkým ľuďom, ktorí myslia srdcom a ich úprimne vyronená slza sa im skotúľala po tvári. Tieto slzy sú dôkazom toho, že sme ľudia a máme nádej zmeniť tento svet k lepšiemu, aby už netrpeli biedni, kvôli byrokracii a túžbe po peniazoch. Nedopustite vy dospelí, aby tyrania nad mysľou človeka zabíjala vašu budúcnosť – deti...

Redakcia topiek sa pokúsila spojiť aj s hercom Rowanom Atkinsonom prostredníctvom jeho agentky, ktorá nám povedala, že momentálne je predstaviteľ Mr. Beana veľmi zaneprázdnený. Bolo jej veľmi ľúto, že teraz nie je možné vyhovieť Jankovmu želaniu, ale praje mu len to najlepšie.

Ak máte záujem dozvedieť sa o Jankovi viac a pomôcť mu, informácie nájdete na jeho stránke.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu