Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ľudia sa pripravujú na koniec sveta, o mesiac sa má "niečo" stať

Vo výbave prepperov určite nechýbajú ani plynové masky Zobraziť galériu (3)
Vo výbave prepperov určite nechýbajú ani plynové masky (Zdroj: sabotagetimes.com)

BRATISLAVA - Už o pár týždňov sa má stať "niečo", čo navždy zmení naše životy. Čo to bude, zatiaľ nikto nevie, ľudia ale nenechávajú nič na náhodu a pomaly sa začínajú na prípadnú katastrofu predzásobovať a stavať ochranné bunkre.

Toľko spomínaným dňom 21.12.2012 sa po 5125 rokoch končí posledný cyklus mayského kalendára. Mnohí si práve s týmto dátumom spájajú koniec sveta.

Či sa tak stane alebo nie, nevedno. Pravdou však zostáva, že niektoré miesta na Zemi už teraz bojujú s ničivými živlami. Len nedávno spustošil hurikán Sandy východné pobrežie Spojených štátov a teraz zasiahol aj západ. Taliansko sa zas potýka s mimoriadne veľkými povodňami a na Novom Zélande sa prebudila sopka Ruapehu, ktorá predstavuje Horu osudu vo filmovej trilógii Pán Prsteňov.

Hystérii spojenej s údajnou apokalypsou podľahli najmä Američania, píše portál tn.cz. Milióny z nich sa začali pripravovať na to, že sa môžu na dlhú dobu ocitnúť bez jedla či elektriny, ako sa to stalo koncom októbra v New Yorku.

Takýmto ľuďom sa hovorí prepperi. Ich základným heslom je, že lepšie je byť pripravený a nepoužiť to, ako byť nepripravený a potrebovať to. Vo veľkom sa preto zásobujú potravinami v konzervách, balenou vodou, zdravotníckymi potrebami aj alternatívnymi zdrojmi energie.

Ľudia sa pripravujú na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: freedomsphoenix.com)

Mnohí prepperi plánujú v "osudný" deň odísť do bunkrov, ktoré ich majú ochrániť pred prípadnou skazou. Jeden taký sa nachádza vo francúzskom Alsasku. Pevnosť v Schoenenbourgu, ktorá leží v 30-metrovej hĺbke, ostane v noci na 21. decembra otvorená. Podľa jej správcu sa tam chystá ukryť približne tridsať ľudí. "Vyzerali celkom seriózne. Nepovedal by som, že sa zbláznili," povedal Marc Halter.

Ľudia sa pripravujú na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Wikipedia)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu