Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Posadol našich zákonodarcov vianočný duch? Posúďte sami!

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - U Sulíkovcov sa klasické jedlá na Vianoce nepodávajú, Ježiško k nim však aj napriek tomu zavíta. Poslanec NRSR za KDH Radoslav Procházka má zasa problém so zabíjaním kapra a dodržiavaním novoročných sľubov.

Do rodiny predsedu liberálnej strany SaS Richarda Sulíka príde na Vianoce Ježiško. „U nás bude stromček, príde Ježiško, budú darčeky,“ povedal v rozhovore Sulík. Tam však klasika v rodine končí. Na štedrovečernom stole chýbajú klasické jedlá. „Klasické v žiadnom prípade. Každý rok máme iné jedlo,“ uviedol.

Sulík má teraz syna (5) a dcéru (3). „Syn ešte nevie písať, ale snaží sa na taký zošitok napísať Ježiškovi. Píše tam z  katalógu hračiek, napíše Ježišovi katalógové číslo, aby sa nepomýlil v tom, ktorú stavebnicu z Lega, chce on. Namiesto katalógového čísla píše cenovky. Je to také niečo úžasné a milé. Neurobte Vianoce pre také dieťa,“ vyhlásil predseda SaS.

Poslanec NR SR za KDH Radoslav Procházka zabíjal vianočného kapra len raz. „Kapra vždy zabíjal môj otec, ja som sa odhodlal iba raz a bolo to aj naposledy, jednoducho na to nemám. Takže si ho necháme zabiť a vypitvať priamo v obchode,“ povedal Procházka v rozhovore. Kedysi mal najradšej na starosti vínnu kartu, ale čím je starší, tým menej mu záleží na tom, čo je na stole a viac na tom, aká je celková nálada v domácnosti.

Štedrý deň bol u Procházkovcov vždy sviatok veľkej rodiny a zostáva takým, aj keď už sa niekedy zberajú z rôznych diaľav. „Nevyhnutnosťou na stole sú oblátky s medom, kapustnica, vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom, niečo makové a prekrajovanie jabĺčok. Občas púšťame aj orechové škrupinky alebo zalievame olovo, ale nie je to nosná tradícia,“ povedal s tým, že tou je skôr pôst na Štedrý deň, ktorý jeho sestry zvládajú podstatne lepšie ako on. „Väčšinou končím v štádiu pokusu,“ dodal.

Novoročné predsavzatia si Procházka nedáva, iba si na Nový rok vždy sľúbi, že až do Troch kráľov nebude piť. „A snažím sa v prvý deň roku si obliecť niečo nové a robiť veci, ktoré by som chcel robiť celý rok," uviedol. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu