Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Sulík má do nového roka jedno predsavzatie: Obhájiť post šéfa liberálov

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Novoročné predsavzatia nie sú u poslancov Národnej rady (NR) SR veľmi obľúbené. Väčšina z oslovených zákonodarcov si ich nikdy nedávala alebo si ich už nedáva, keďže ich nevie splniť. Nájdu sa však aj takí, ktorí to skúšajú. Predseda SaS Richard Sulík má v novoročných predsavzatiach na rok 2013 jasno. "Obhájiť pozíciu predsedu SaS. To mi na predsavzatia stačí," povedal Sulík.

Takzvané univerzálne novoročné záväzky si dáva podpredseda SDKÚ-DS Viliam Novotný. "To sú také, ktoré si môžem dať aj na ďalší rok. Napríklad, že si konečne urobím špecializačnú atestáciu, ktorú sa už chystám urobiť 10 rokov. Prípadne, že sa zdokonalím v angličtine, o čo sa snažím celý rok, ale platí to tak, že si ho môžem dať aj o rok," vysvetlil Novotný, ktorý si dá aj predsavzatie prežiť viac času s rodinou.
      
Rovnaké predsavzatie si dá aj poslanec Smeru-SD Otto Brixi, ktorý si inak záväzky nedáva. "Už som aj schudol, aj som prestal fajčiť, tak už len to, aby som s mojimi najbližšími trávil viac času," uviedol.
      
Jeho stranícky kolega Anton Martvoň si chce do nového roka sľúbiť, že sa pokúsi prísť s nejakou legislatívnou iniciatívou, ktorá pomôže ľuďom. Pri myšlienke na Vianoce a Nový rok sa mu však okrem novoročných predsavzatí vynárajú aj spomienky na rodinnú tradíciu, pri ktorej sa rodina Martvoňovcov umýva mincami a snehom. "Mama vždy vyčlení drobné mince, dajú sa do umývadla, s nimi si umývame tvár a vonku si ju prejdeme aj snehom. Mince znamenajú, že sa nám má dariť, a sneh, aby sme boli zdraví. Je to zvyk ešte mojich predkov," priblížil Martvoň.
      
Novoročné predsavzatia si nedávajú šéf klubu Mosta-Híd László Solymos ani jeho kolega z klubu Andrej Hrnčiar. "Nikdy som si nedával predsavzatia. Keď sa rozhodnem, že niečo urobím, tak to urobím," povedal Solymos. "Nefajčím, nemám veľké neresti, nemusím si dávať takéto predsavzatia. Nikdy som si predsavzatia nedával. Navyše, čím je človek starší, tým si viac uvedomuje tie pravé hodnoty, ako je zdravie, šťastná rodina. A to je pre mňa to podstatné," uviedol Hrnčiar.
      
Záväzky do nového roka si skúšal dávať poslanec OĽaNO Peter Pollák, ale keďže mu nevychádza ich plnenie, tak si ich radšej dávať prestal. Podobne je na tom podpredsedníčka parlamentu Erika Jurinová (OĽaNO). "Novoročné predsavzatia si od istej doby nedávam, lebo som zistila, že ich nedokážem plniť. Takže vždy len prianie dobrého a pokoja, to sa snažíme dodržiavať," uviedla.
      
Ani šéf klubu obyčajných Jozef Viskupič nie je veľký priaznivec novoročných predsavzatí, ale chcel by si splniť dlhodobejší cieľ. "Vrátiť sa ku každodennému športovaniu," prezradil. Predseda klubu KDH Pavol Hrušovský mieni aj v nasledujúcom roku usilovať sa žiť normálne, slušne, pokojne, prakticky a zodpovedne. Predsavzatia si nedáva. "Lebo keď si ich dám a nesplním, je to sklamanie," vysvetlil s tým, že radšej si teda novoročné záväzky nedá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu