Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sulík: Fico bude utekať pre zodpovednosťou do prezidentského paláca

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico bude chcieť utiecť pred zodpovednosťou a preto bude podľa predsedu SaS Richarda Sulíka kandidovať v prezidentských voľbách.

„Toto, čo teraz stvára, to sa môže len na hlavu zosypať,“ vyhlásil Sulík v rozhovore. Ak chce opozícia v týchto voľbách poraziť Roberta Fica, tak spoločný kandidát by bol podľa neho správny krok. „My máme snahu, máme záujem o spoločného kandidáta celej opozície, lebo len taký má šancu. Musí to byť zároveň človek, ktorý dokáže osloviť aj liberálneho voliča,“ konštatoval Sulík.

Podľa predsedu SaS nemá opozícia na výber z veľkého počtu kandidátov do prezidentských volieb. „Keď ostaneme pri podmienke, že sa celá opozícia dohodne na jednom kandidátovi a zohľadníme nejaké vedľajšie podmienky, že má byť prijateľný pre liberálneho voliča, nemal by byť bývalý komunista, keď toto všetko zohľadním, tak netvárme sa, že máme na výber spomedzi 30 ľudí. Máme na výber spomedzi prekvapivo málo ľudí. Ten počet je veľmi, veľmi nízky,“ uviedol.

Iveta Radičová, za ktorú sa vyslovila ako za najlepšieho prezidentského kandidáta SDKÚ-DS, sa podľa Sulíka toľkokrát tak jasne vyjadrovala, že nebude kandidovať, že „teraz už by bola na smiech, keby zrazu prišla, že kandidovať bude“. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu