Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Časť New Yorku zostane viac než týždeň bez elektriny

Manhattan
Manhattan (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Newyorská elektrárenská spoločnosť Consolidated Edison dnes oznámila, že valná väčšina zákazníkov v meste New York a okrese Westchester bude mať obnovené dodávky elektriny do budúceho víkendu 10.-11. novembra. Častiam Manhattanu však chce obnoviť dodávky do soboty 3. novembra. Predchádzajúce údaje hovorili o skoršom termíne.

Spoločnosť uviedla, že jej opravený odhad potrebného času vychádza zo zhodnotenia škôd, spôsobených búrkou Sandy. Spoločnosť uviedla, že obnovila dodávky 250.000 zákazníkov a pracuje na obnovení dodávok ďalších asi 650.000.

Superbúrka Sandy zabila podľa najnovších údajov na severovýchode USA najmenej 87 ľudí a tento počet môže podľa úradov ešte vzrásť, pretože záchranári prehľadávajú jednotlivé domy v mestách na pobreží. Starosta mesta New York Michael Bloomberg dnes na tlačovom brífingu povedal, že iba v meste New York pripravila búrka o život najmenej 37 ľudí.

Informoval, že centrálny Manhattan a časti Brooklynu zostávajú naďalej bez elektriny a jej obnovenie "si vyžiada čas". Nedeľňajší maratón ulicami New Yorku sa však konať bude, hoci pozornosť úradov bude naďalej venovaná bezpečnosti a obnoveniu prevádzky mesta, povedal dnes Bloomberg.

Školy v New Yorku sa podľa jeho slov otvoria opäť v pondelok. Študenti verejných škôl sú doma od pondelka, kedy na východné pobrežie USA dorazila superbúrka Sandy so silným nárazovým vetrom a rozsiahlymi záplavami.
    

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu