Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chlapi, neštvite nás už!

Chlapi, neštvite nás už!
Chlapi, neštvite nás už!

„Ženy chcú ideály, robia si z nás falošné modly a my muži nemáme dosť síl, aby sme zostúpili dolu a ukázali im svoje slabosti, pretože máme strach, že stratíme ich lásku. Nie dokonalých, ale nedokonalých nás treba ľúbiť.“ Povedal kedysi spisovateľ Oscar Wilde. Kedysi tieto slová hovoril v predstavení „Ideálny manžel“ s veľkou iróniou Jozef Vajda, ale dnes s odstupom času si myslí, že človek si nemá idealizovať svojho partnera, naopak, treba ho pochopiť takého, aký je. Aj o tom je novinka „Chlapi, neštvite nás už!“! Od Emmy Tekelyovej.

„Nemeňte nás mužov nasilu. My sa zmeníme sami, pokiaľ to budeme chcieť urobiť pre vás, a to dokáže len láska,“ dodáva Jozef Vajda v doslove spomínanej knihy. Tekelyová sa pri jej písaní inšpirovala aj svojím manželom. „V každom dlhoročnom súžití vyplávajú na povrch isté zvyky, ktoré sa neskôr premenia na zlozvyky či maniere. Kniha je akýmsi vtipným návodom, ako s nimi žiť a aj prežiť bez ujmy," prezrádza bývalá moderátorka.

Kniha má podtitul Konečne si povedzme všetko na rovinu. Je písaná ľahkým perom a aj preto zaujala moderátorku Katarínu Brychtovú. „Vzťahy, o ktoré sa človek nestará, jednoducho umrú. To je asi najdôležitejšia veta z knihy,“ hovorí a dodáva, že Emma Tekelyová vie, o čom píše. Je vydatá tridsať rokov. Knižke nechýba humor a vtip, a ak chcete, aby váš vzťah neumrel, prečo sa neinšpirovať? „Úsmev dokáže zázraky. V živote aj vo vzťahoch je mnoho vecí, ktoré nemusíme riešiť iba smrteľne vážne,“ dodáva Brychtová.

Knihu si môžu prečítať samozrejme aj muži. Tekelyovej manžel sa údajne vždy hnevá, keď sa o sebe dočíta v nejakom rozhovore či knihe. Ale pravdou je, že na partnera a jeho chybičky sa treba občas vedieť pozrieť z nadhľadu, vtipne zareagovať a konflikty potom nebudú vrcholiť priveľmi dramaticky, myslí si Emma Tekelyová a herečka Hana Gregorová po prečítaní dodáva: „Vstúpme si, milé dámy, do svedomia, nie sú často muži iba výsledkom našej dlhoročnej snahy prerobiť ich na svoj obraz? Chvalabohu, že sa nám to nikdy nepodarí, veď o čo iskrivé by sme sa v živote pripravili!“ Kniha „Chlapi, neštvite nás už!“ sa jej čítala akoby sa zhovárala s kamoškou, akoby klebetila o partneroch. „A zhodli sme sa, že ten chlap, s ktorým žijete už dosť dlho, je niekto úplne iný než ten, ktorý vás očaroval pred rokmi mužnosťou, pozornosťou, vášňou,“ usmieva sa Hana Gregorová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu