Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Vladimír Tomčík: Rozkoš, nevera a predajná láska

Kniha skúseného glosátora dejín Bratislavy analyzuje korene „hriešnych“ ľudských citov od prvopočiatkov ľudskej civilizácie až po dnešok. Zachytáva vzťah muža a ženy v európskom geopriestore, no postupom storočí sa sústreďuje najmä na Slovensko a Bratislavu.

Publikácia je napísaná veľmi vtipne, sviežim jazykom, takže neodradí ani tých, ktorí dejiny nemajú priveľmi radi. V knihe navštívime staroveké chrámy, v ktorých sídlili kňažky lásky, potešíme sa s  roztopašnou gréckou spoločnosťou, dozvieme sa zaujímavé informácie  o radodajnej rímskej cisárovnej, ktorá si zriadila „nóbl bordel“ priamo v paláci a sama bola vychýrenou prostitútkou. Vladimír Tomčík  uvádza v publikácii nielen  fakty, ale aj pikantné historky.  Text je doplnený dobovými fotografiami a ilustráciami z archívu autora.

Vladimír Tomčík vyštudoval dejiny umenia na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Je autorom publikácií Tvoja Bratislava (1992) a Bratislava a okolie (2002), Bratislavské dni a noci (Ikar, 2006). Od roku 1997 je predsedom združenia Devínska brána, ktoré sa venuje oživovaniu tradícií.

Kniha  Rozkoš, nevera a predajná láska  vychádza na 132  stranách.

www.ikar.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu