Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najatraktívnejší región na letnú dovolenku

Kniha Turistický sprievodca Spiš PR článok Zobraziť galériu (2)
Kniha Turistický sprievodca Spiš (Zdroj: ipark.sk)

Spiš patrí určite k regiónom s najsilnejším turistickým potenciálom na Slovensku, ba až v stredoeurópskom meradle.

Na pultoch slovenských kníhkupectvách nájdete odteraz novinku, ktorá vás nadchne – turistického sprievodcu po Spiši.

„Pohoria na Spiši, ako Vysoké Tatry a Belianske Tatry, Pieniny či Slovenský raj sú síce navzájom veľmi odlišné, ale zároveň patria medzi najatraktívnejšie na Slovensku. Rovnakú pestrosť nachádzame aj medzi kultúrno-historickými pamiatkami, ktoré patria k našim najkrajším. Ide o románske, gotické, renesančné, či barokové stavby, alebo umelecké diela s vplyvmi zo západných a východných oblastí Európy,“ vysvetľuje autor sprievodcu Juraj Kucharík.

Nový a bohato ilustrovaný sprievodca predstavuje jeden z najkrajších slovenských regiónov Slovenska. Táto atraktívna destinácia ponúka viac priestoru ako len na jednodňovú či víkendovú turistiku.

V úvode nájdete prehľad toho najlepšieho zo Spiša, nasledujú Dejiny Spiša a potom už jednotlivé oblasti. Podrobný popis, zaujímavé informácie, farebné fotografie a nákresy. Samozrejmosťou sú mapy a turistické trasy.
V závere knihy je kapitola Kultúra a voľný čas, a prirodzene praktické informácie.

Letná dovolenka ako z rozprávky

Preč práve Spiš?
Národné parky, pamiatkové rezervácie, množstvo lokalít zapísaných v Zozname UNESCO...  K tomu všetkému môžeme prirátať ďalšie prírodné krásy, hrady a kaštiele, gotické kostoly, stredoveké nástenné maľby, unikátne sochárske diela korunované prácou Majstra Pavla, pôsobivú renesančnú architektúru či dodnes živý ľudový a religiózny charakter krajiny. S takýmto „výpočtom“ pôsobí Spiš priam rozprávkovo.

Čo ste o Spiši nevedeli

V knihe nechýbajú notoricky známe pozoruhodnosti ako Dobšinská ľadová jaskyňa, Spišský hrad či jedno z najkrajších miest na Slovensko - Levoču.  Nájdete tam aj však menej známe, ale zato malebné lokality v Levočských vrchoch či Spišskej Magure.

Objavte ducha spišského regiónu, jeho pamiatky, romantické zákutia, prírodu, múzeá, galérie i kultúrne podujatia. „Či už uprednostňujeme aktívny oddych v prírode alebo kultúrno-historické pamiatky, každý turista si tu nájde „to svoje“, dodáva vydavateľ sprievodcu, Daniel Kollár.

Hlavným cieľom turistického sprievodcu Spiš je predstaviť tento región ako mimoriadne atraktívnu destináciu. Sprievodca má byť inšpiráciou tým, ktorí preferujú turistiku v prírode, ako aj tým, ktorí obľubujú prechádzky za kultúrno-historickými pamiatkami.

Milan Buno, literárny publicista

Turistický sprievodca Spiš sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný na viac ako 160 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Turistický sprievodca Spiš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu