Piatok5. december 2025, meniny má Oto, zajtra Mikuláš, Nikolas

Presvedčte sa, že skvelo si pochutnať je možné aj na bezmäsitom jedle!

Ilustračný obrázok Zobraziť galériu (3)

Ani vy si neviete predstaviť život bez mäsa? V hlave sa vám rozsvecuje kontrolka a vlasy stavajú dupkom, keď niekto povie, že je vegetarián? Bezmäsité jedlá ale majú v našej kuchyni popredné miesto. Pre niektorých dokonca také, ktoré sa nedá zastúpiť a ani ničím nahradiť. Keď sa zahľadíte do minulosti, tak si uvedomíte, že sa mäso jedávalo len v nedeľu. Naše staré mamy najviac míňali zemiaky, múku, zeleninu a ovocie alebo hríby, aby zahnali hlad. No a za tú dlhú dobu toto vyváranie vyšperkovali k dokonalosti. Inšpirujte sa.

V knihe od obľúbeného autora kuchárskych kníh Renata Magáta Babičkine jedlá bez mäsa nájdete jedlá slané, sladké, varené i pečené. Jednoducho, každému podľa jeho chuti. A že je tých chutí neúrekom, uvidíte sami. V niektorých receptoch nájdete síce aj mäsko, klobásku či slaninku, ale nie ako hlavnú ingredienciu. 

V publikácií Babičkine jedlá bez mäsa si budete mať možnosť pripraviť mnoho receptov zo zemiakov, strukovín, húb, múčne jedlá, nákypy a žemľovky, jedlá zo syra alebo z vajec. Nechýba ani veľa tipov na prípravu príloh, napríklad dusené zemiaky, pečená zemiaková kaša, rýchle opekané zemiaky, zemiakové pusinky, krokety, ryža na mrkve, knedľa varená v pare, karlovarská knedľa, viedenská knedľa...


Presvedčte sa, že skvelo
Zobraziť galériu (3)

"Polovica toho, čo zjeme, udržuje nažive nás, druhá polovica udržuje nažive lekárov".
Platón

Recept z publikácie Babičkine jedlá bez mäsa:
Zapekané bryndzové palacinky
Budete potrebovať: 3 vajcia, 300 ml mlieka, 8 - 10 lyžíc hladkej múky, štipku soli, olej na vyprážanie a vymastenie misy.
Na plnku: 300 g bryndze, 100 ml kyslej pochúťkovej smotany, jarnú cibuľku alebo pažítku, 150 ml smotany na šľahanie, 1 vajce, soľ.

Postup: Z vajec, mlieka, múky a zo soli  vypracujte hladké hustejšie cesto. Panvicu potrite olejom, nechajte ho zohriať a pripravte na ňom 12 palaciniek. Prelisovanú bryndzu, kyslú smotanu, posekanú cibuľku a soľ poriadne premiešajte. Touto zmesou naplňte palacinky a zložené ako šatôčky dajte do vymastenej zapekacej misy. Smotanu na šľahanie rozmiešajte s vajcom a nalejte na palacinky. Dajte na 20 minút do stredne vyhriatej rúry.

Prajeme dobrú chuť!

Ďalšie super recepty TU >>

Kniha Babičkine jedlá bez mäsa sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Babičkine jedlá bez mäsa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu