Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tom Hardy exceluje vo filme Legendy zločinu

Forum Film Zobraziť galériu (9)
Forum Film (Zdroj: Forum film)

60. roky v Londýne, to boli časy krátkych sukní, nekonečných swingujúcich večierkov a tiež celebrít, ktoré sa navždy zapísali do dejín. Ako napríklad bratia-dvojčatá Ronnie a Reggie Krayovci, princovia londýnského podsvetia, ktorých len tak Veľká Británia nevymaže z pamäti, ako v dobrom, tak i v zlom.

Po boxerskej kariére investovali do nočného klubu a podarilo sa im vytvoriť z neho nielen výnosné casino, ale tiež centrum ich vznikajúceho gangsterského impéria. Bratia vládli bulváru, udávali krok najnovšej móde a ich prsty siahali hlboko do korupcie, zločinnosti a nelegálnych obchodov. Čoskoro vlastnili hneď niekoľko podnikov a mnoho dalším poskytovala ich organizácia zvaná „Firma“ takzvanú ochranu. Krayovci sa zamierili aj na konkurenciu a do značnej mieri ju vyhladili. Paralelne k tomuto životu viedli bohatý spoločenský život a stali sa skoro mediálnymi hviezdami.

To ostatne v dobe ich zatknutia viedlo k silnej iniciatíve za odpustenie trestu založenom na argumente, že bratia – hoci drsnými metódami – urobili z londýnskeho East Endu zjednotením nekalých praktík pod jedinú „Firmu“ bezpečné miesto na život.

Za svojho pôsobenia si podmanili celý Londýn a ľudia ich nenávideli, ale i milovali a blahorečili im.

Tom Hardy je herecký boh, ktorý exceluje v novom filme Legendy zločinu a svojou dvojrolou sa posúva medzi najuznávanejších hercov súčasnosti. Do svojich hereckých úloh dáva maximum, či keď v postave Šialeného Maxa, pašeráka alkoholu, frajera, čo porazí Batmana, najdesivejšieho kriminálnika Anglicka alebo hrdinu, ktorý si to v ringu rozdá bez milosti s vlastným bratom. Hardy pred kamerou zo seba vydáva všetko. Jeho gangsterská novinka Legendy zločinu nie je výnimkou a naviac tu jeho fanúšikovia dostanú dvojitú porciu. Je to Hardyho film, Hardyho exhibícia a Hardyho show. A on odvádza, ako vždy, skvelú prácu.

Obaja gangstri, ktorým šiel po krku každý londýnsky policajt, sú celkom odlišní ako charakterovo, tak aj na pohľad. Kým Reggie (Tom Hardy) je elegán, ktorému to solídne páli a vie, kedy by bolo lepšie hovoriť a pokúsiť sa dohodnúť a kedy niekomu rozbiť hlavu fľaškou, Ronald (Tom Hardy) je nevypočítateľný psychopat s papiermi na hlavu. Dokonale sa dopĺňajú a Londýn im leží pri nohách. Hardy predvádza vo filme Legendy zločinu luxusný výkon v obidvoch úlohách a keď sú na plátne obaja bratia, je sa na čo pozerať.

Z bratov Krayovcov budete nervózni a skôr než magor Ronald, za to môže Reggie, ktorý to má v hlave zrovnané a manažérsky svoj hudobný klub i gangsterské aktivity riadi tak, že si môže dovoliť smiať sa polícii do ksichtu. Dvojitá dávka Hardyho charizmy, naviac v dvoch podobách, tu funguje skvele. Bezpochyby vás naláka i krásna Emily Browning, ktorá síce za sebou nemá tak hviezdny štart, zato si ju pred rokmi zamilovali ako puberťáci, tak i dospelejší diváci vo filme Sucker Punch.   

Legendy zločinu prekvapili fantastickou návštevnosťou v kinách vo Veľkej Británii, kde lámali  rekordy a predčili všetky očakávania. Vidieť film – Legendy zločinu - je skrátka prinajmenšom rovnako vtipné ako napínavé. 

- reklamná správa -

Viac o téme: Forum Film
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu